Η συνάντηση Καμμένου με τον ισχυρό Υποστράτηγο Jeff Drushal βάζει φωτιά στα σενάρια – ΦΩΤΟ

Τον ισχυρό άνδρα που κρατάει στα χέρια του τα κλειδιά των προγραμμάτων στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ συνάντησε ο Πάνος Καμμένος.

Μια συνάντηση που φουντώνει τον καπνό για τα αποτελέσματα του ταξιδιού που πραγματοποιεί στην Αμερική ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, όχι μόνο στο πεδίο της ώριμης συμφωνίας για την αναβάθμιση των F-16 της ΠΑ, αλλά και για την απτή αποτύπωση της διακηρυγμένης, ένθεν κακείθεν, πρόθεσης για εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας των δυο χωρών.

Άλλωστε στο πλευρό του υπουργού Εθνικής Άμυνας, βρίσκεται, όπως φαίνεται και από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, αντιναύαρχος εν αποστρατεία Κυριάκος Κυριακίδης.

Είναι σαφές ότι η συνάντηση αυτή προλειαίνει έτι περαιτέρω το έδαφος για την προσδοκώμενη ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ και για τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με έμφαση κατά πληροφορίες στο σκέλος που αφορά την αναβάθμιση των εργαλείων για τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις. 

Επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με με τον Αντιστράτηγο Charles Hooper, Διοικητή της DSCA (Defense Security Cooperation Agency) ενώ νωρίτερα επισκέφθηκε τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην Έκθεση AUSA2018.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από τη συνάντηση και την επίσκεψή του στην έκθεση :

Νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, παρέστη στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων «AUSA 2018» στην Ουάσινγκτον. Όπως δήλωσε «η Ελλάδα καθίσταται  γεωπολιτικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου στο πεδίο της αμυντικής βιομηχανίας.»

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Πάνου Καμμένου:

«Σε αυτή την πολύ σημαντική έκθεση, στην κυριότερη έκθεση αμυντικού υλικού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ελλάδα είναι παρούσα, με το ελληνικό περίπτερο που εκπροσωπείται από τις ελληνικές κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες, μεγάλες εταιρείες εξοπλιστικών συστημάτων, αλλά και μικρομεσαίες εταιρείες, οι οποίες συμβάλλουν με τη συνεργασία τους με αμερικανικές εταιρείες στην ανάπτυξη της αμυντικής μας βιομηχανίας.

Μία αμυντική βιομηχανία, η οποία ενισχύεται με τις διακρατικές συμφωνίες και τις προμήθειες υλικού από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ένα μεγάλο έργο γίνεται στην Ελλάδα με τη δυνατότητα που αποκτά πλέον να υποστηρίζει τεχνολογικά τα νέα μέσα που αποτελούν μέρος της αμερικανικής τεχνολογίας σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή.

Θέλω να συγχαρώ τους εμπλεκόμενους σε αυτή την έκθεση και να τους δηλώσω ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η ελληνική κυβέρνηση, είναι δίπλα τους γιατί ακριβώς αυτό σημαίνει έξοδος από την κρίση: συνέργειες, βιομηχανική ανάπτυξη, επαναλειτουργία των κλειστών βιομηχανιών, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η Ελλάδα καθίσταται πλέον γεωπολιτικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου στο πεδίο της αμυντικής βιομηχανίας».