OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Η αμυντική συνεργασία στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά με τον αμερικανό ΥΠΕΞ

08/08/2013 - 21:50
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το θέμα της ελληοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι.

Και αμυντική συνεργασία δεν σημαίνει μόνο “παραχώρηση” ή “πώληση” ολπικών συστημάτων. Σημαίνει και χρήση ακόμη περισσότερων υποδομών που μπορεί να διαθέσει η Ελλάδα στις ΗΠΑ , οι οποίες φαίνεται ότι τις έχουν ανάγκη μετά από την μετατροπή της αραβικής άνοιξης σε εφιάλτη και με την Μέση Ανατολή στις φλόγες.

Οι στρατιωτικές λύσεις πάντα είναι στο τραπέζι των αμερικανών επιτελών έστω κι αν προσπαθούν να τις αποφύγουν . Και απ΄ αυτά τα σχέδια προκύπτει η ανάγκη χρήσης υποδομών πέρα από τη Σούδα για την οποία ο αμερικανός υπουργός Άμυνας είχε ευχαριστήσει την Ελλάδα μετά απο την συνάντησή του με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Πεντάγωνο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που καταβάλει, ενώ φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό: «Σε θαυμάζω εσένα και τους Έλληνες για τις προσπάθειες που κάνετε».

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι, τόνισε ότι η συνάντηση ήταν «παραγωγική» και «επαναβεβαίωσε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις». Όπως ανέφερε η κ. Ψάκι μετά τη συνάντηση Σαμαρά – Κέρι, ο Αμερικανός υπουργός «αναγνώρισε τις δύσκολες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις τις οποίες υλοποιεί η Ελλάδα, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να πυροδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη. Σημείωσε δε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος πραγματοποιεί αυτές τις σημαντικές αλλαγές».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ «συζήτησε τρόπους προώθησης της αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τη σημασία (για τις ΗΠΑ) να έχει έναν ισχυρό σύμμαχο του ΝΑΤΟ στην περιοχή».



Τέλος, όπως ανακοίνωσε η κ. Ψάκι, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένου και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση και αρκέστηκε σε ένα σύντομο σχόλιο: «Το κλίμα ήταν πολύ καλό, πολύ θετικό».

Τα θέματα της συνάντησης των δυο ανδρών ήταν το κυπριακό, την ονομασία των Σκοπίων, καθώς και τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ενώ αναμενόταν να τεθεί και το θέμα του ΑΟΖ.

Το ραντεβού με τον Κέρι προστέθηκε εκτάκτως στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, καθώς προτιμήθηκε να γίνει μια ξεχωριστή συνάντηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής και στη συνάντηση με τον Ομπάμα (21.55 ώρα Ελλάδας) να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων και της ενέργειας.   

Tags: ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣΑΜΑΡΑΣΗΠΑ

Related Posts

Πρωτεύς - S113
ΥΕΘΑ

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

11/05/2026 - 22:00
Δένδιας - drone
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

09/05/2026 - 13:59
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

09/05/2026 - 12:32

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: 1947: Εγκαινιάζεται το στρατόπεδο Μακρονήσου, το οποίο προορίζεται κυρίως για τον εγκλεισμό «ύποπτων στρατιωτικών»

Τραμπ: Κρίσιμη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα στο Ιράν – «Στο τραπέζι» η επανέναρξη των επιθέσεων

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

Λευκάδα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο θαλάσσιο drone [vid]

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

«NATO Tiger Meet 2026»: Παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ η DV Day της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στον Άραξο [pics, vid]

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

Top News

«Σαν κρυστάλλινη σφαίρα»: Βίντεο της NASA αποκαλύπτει τι συμβαίνει στο νερό που αιωρείται στο διάστημα

Tζένη Κατσίγιαννη: 4.000 άτομα διασκέδασαν με το «Πες μου Πως σε λένε» σε συναυλία της στο Γαλάτσι 

Eurovision: Βίντεο από την πρόβα του Akyla με highlight τη λύρα αλά Έλενα Παπαρίζου

Survivor: Σοβαρό ατύχημα στο ριάλιτι επιβίωσης - Αναστέλλεται η μετάδοση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert