Η απαράδεκτη απουσία των Αρχηγών και οι αψυχολόγητες αγωνίες πολιτικών στο ΥΠΕΘΑ

Οι τρεις Αρχηγοί συνόδευαν τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο στην Ικαρία ,όπου έγιναν τα εγκαίνια δρόμου που ανοίγει το Μηχανικό. Ο τέταρτος, ο Α/ΓΕΣ ήταν στα Τρίκαλα στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών. Κι έτσι όταν ανέβηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να ενημερωθεί για τα πύρινα μέτωπα και τις επιχειρήσεις κατάσβεσης δεν υπήρχε ένας Αρχηγός για να κατέβει μαζί του στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Επί της ουσίας ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε όπως έπρεπε. Θα λέγαμε και με πιο ουσιαστικό τρόπο ,γιατί οι αξιωματικοί μας έχουν τις γνώσεις ,την εμπειρία και το ανάστημα να ενημερώσουν οποιοδήποτε πολιτικό ,ακόμη και τον πρωθυπουργό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δικαιολογείται η απουσία όλων των Αρχηγών ταυτόχρονα από το ΥΠΕΘΑ. Για να μην “στρογγυλεύουμε” τα πράγματα η “σύμπτωση” απουσίας όλως ταυτόχρονα ,είναι απαράδεκτη.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος κακώς το δέχτηκε και ακόμη χειρότερο είναι ότι κανένας από τους Αρχηγούς δεν σκέφθηκε να θέσει το ζήτημα. Με πρώτο τον Α/ΓΕΕΘΑ που έχει την κεντρική ευθύνη.

Δεν θυμόμαστε να έχει υπάρξει άλλη τέτοια περίπτωση. Αντιθέτως γνωρίζουμε ότι πολλά ταξίδια Αρχηγών -ακόμη και στο εξωτερικό- έχουν αλλάξει ημερομηνία, ακριβώς γιατί κάποιος έπρεπε να βρίσκεται στο ΥΠΕΘΑ. Τώρα τι άλλαξε;

Κατανοούμε ότι έρχονται κρίσεις και υπάρχουν αγωνίες. Υπάρχουν όμως και όρια στην κατανόηση. Όχι την δική μας. Αλλά των πολιτών.

Κατανοούμε επίσης ότι υπάρχουν κι αγωνίες πολιτικών για τον επικείμενο ανασχηματισμό. Σ΄ αυτούς θα πούμε ότι κανέναν δεν ενδιαφέρει αν ο ΑΝΥΕΘΑ ή ο ΥΦΕΘΑ υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό. Τους πολίτες τους ενδιαφέρει ότι οι φωτιές απειλούσαν ζωές και περιουσίες και κυρίως πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση.