Η «απρόθυμη» επιστροφή Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ και η «απρόθυμη» μετακίνηση Παναγιωτόπουλου

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επιστρέφει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά από την επιμονή του Ευάγγελου Βενιζέλου να αναλάβει το υπουργείο που χρόνια τώρα ήθελε. Το υπουργείο Εξωτερικών.

Δεν ενθουσιάστηκε όπως λένε ο Αβραμόπουλος με την “μετακόμιση” αφού θα ήθελε να είναι ΥΠΕΞ με την Ελλάδα να έχει την προεδρία της ΕΕ. Κάτι που “γοητεύει” και τον Βενιζέλο ο οποίος στη παρούσα φάση διαπραγματευτόταν από θέση ισχύος.

Ο Αβραμόπουλος φέρεται δυσαρεστημένος και από το γεγονός ότι δεν φαίνεται να γίνεται και αυτός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος προορίζεται όπως όλα δείχνουν για άλλο υπουργείο ,μάλλον το Εργασίας ή μπορεί να αναλάβει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Οπωσδήποτε ήθελε να παραμείνει στο ΥΠΕΘΑ. Η απόφαση για μετακίνησή του είχε μοιρασμένες πιθανότητες πριν από την κυβερνητική κριση, αλλά μετά απ΄ αυτή ήταν μάλλον δεδομένη. 

Μένει να δούμε ποιοι θα «πλαισιώσουν»  τον Αβραμόπουλο στις θέσεις των υφυπουργών. Από το ΠΑΣΟΚ έχει ακουστεί το όνομα του Πάρι Κουκουλοπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται η πρώτη γυναίκα υπουργός στο Άμυνας – Η Φώφη Γεννηματά αναπληρωτής υπουργός