Η Ντόρα Μπακογιάννη επικεφαλής στον τομέα Άμυνας της ΝΔ

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέλαβε επικεφαλής της Ομάδας Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της ΝΔ. Όπως λέγαμε παλιά θα είναι η “σκιώδης υπουργός”, σ΄ αυτούς τους δύο τομείς. Και είναι βέβαιο ότι έχει πάρα πολύ δουλειά να κάνει.

Πρώτα απ΄ όλα όμως στο ίδιο της το κόμμα,όπου ο τομέας Άμυνας χρειάζεται οπωσδήποτε μια αναζοωγόνηση. Οι περιπέτειες που πέρασε η ΝΔ από τον περασμένο Ιανουάριο,δεν άφησαν ανεπηρέαστο τον τομέα Άμυνας του κόμματος. Αυτό φάνηκε στην προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου, όπου η ΝΔ ανεξήγητα -για πολλούς- άνοιξε …προσωπική βεντέτα με τον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη! Δόθηκε η εντύπωση ότι οι επιθέσεις που δέχτηκε εκείνη τη περίοδο ο Α/ΓΕΕΘΑ είχαν να κάνουν περισσότερο με προσωπικά παρά με πολιτικά ζητήματα. Θα πρέπει να κατανοήσουν όσοι ασχοληθούν με τον τομέα Άμυνας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι οι προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες δεν μπορούν γίνονται επίσημη πολιτική του κόμματος.

Η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στον τομέα Άμυνας,δημιουργεί ελπίδες για συνενν’οηση στα σοβαρά και μεγάλα θέματα της Εθνικής Άμυνας.

Υπεύθυνος του Τομέα Κουνοβουλευτικού Έργου Εθνικής Άμυνας τοποθετήθηκε ο Αθανάσιος Δαβάκης.Ο οποίος πρόσφατα είχε πρωταγωνιστήσει στην σύγκρουση εντός Βουλής με τον πρόεδρο της ΠΟΕΣ Ανέστη Τσουκαράκη.