Η έκπληξη Δένδια το φάουλ Τασούλα για την ακύρωση του ραντεβού Καμμένου-Κάρτερ

Η ακύρωση της συνάντησης του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον αμερικανό ομόλογό του Άστον Κάρτερ είναι δίχως άλλο μια πολύ σοβαρή εξέλιξη που θα πρέπει να μας προβληματίσει. Ο πρώην ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στα Παραπολιτικά έκρουσε καμπανάκι κινδύνου :

«Αυτό το οποίο συνέβη με εξέπληξε. Δεν είναι συνηθισμένο υπουργός Αμύνης να μην δέχεται υπουργό άλλης χώρας – μέλους του ΝΑΤΟ. (…) Αυτά τα πράγματα είναι ασυνήθη και με κανένα τρόπο δεν πρέπει να γίνει δεκτή η δικαιολογία περί βεβαρημένου προγράμματος.

Δεν θέλω να είμαι κακός, όμως εδώ υπάρχει ένα θέμα για την ελληνική πλευρά. Κάτι μας λέγεται και μάλιστα από μια χώρα, η οποία στην παρούσα συγκυρία ήταν απολύτως διατεθειμένη -κι αυτό φάνηκε από δηλώσεις, από επισκέψεις- να μας βοηθήσει στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Κατά συνέπεια, η άρνηση σε αυτή τη συγκυρία από τους Αμερικανούς να δεχθούν τον κ. Καμμένο πρέπει να προκαλέσει την ιδιαίτερη προσοχή του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης.

Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν θέλω να σηκώνω τόνους, αλλά αυτό είναι μείζον ζήτημα και δεν είναι αστείο. Όταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να δει τον Υπουργό Αμύνης των ΗΠΑ, είναι θέμα».

Από την άλλη πλευρά ο Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας, κινήθηκε σε πιο “κομματική” γραμμή στα όρια του “πολιτικού φάουλ”:

“Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος αναχώρησε για τις ΗΠΑ, προκειμένου όπως προανήγγειλε, να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, χωρίς όμως να είχε σιγουρέψει, όπως φαίνεται, τη συνάντηση!
Πληροφορούμεθα ότι ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ δεν θα ευκαιρήσει να συναντήσει τον κ. Καμμένο , παρά τις … γενναιόδωρες προσφορές του τελευταίου για παραχωρήσεις βάσεων, επισκευές αεροσκαφών ύψους 500 εκ. δολαρίων και εκμετάλλευσης του 30% των μελλοντικών κοιτασμάτων πετρελαίου.
Λυπούμαστε πραγματικά για αυτή την εξέλιξη, που δείχνει, πως τόσο σύντομα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σπατάλησε τόσο κεφάλαιο αξιοπιστίας της χώρας μας”.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιο θα είναι το «ραντεβού» Καμμένου στο Πεντάγωνο και οι λάθος εισηγήσεις για το ταξίδι στις ΗΠΑ