OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

«Η Ελλάδα θα βγει νικήτρια από τη κρίση» δηλώνει ο Αβραμόπουλος

28/10/2013 - 14:08
Share on FacebookShare on Twitter

 “Η Ελλάδα στο παρελθόν έχει περάσει πολύ πιο δύσκολα και τα έχει καταφέρει. Και τώρα θα βγει νικήτρια μέσα από αυτή τη δοκιμασία”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά από την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Η δήλωση Αβραμόπουλου:

«Οι εθνικές επέτειοι έχουν αξία από την ώρα που επικαιροποιούν διαχρονικά μηνύματα της Ιστορίας.
 
Σήμερα, εδώ στη Θεσσαλονίκη, ζήσαμε όμορφες στιγμές. Μοιραστήκαμε ανώτερα και ευγενή αισθήματα με τους χιλιάδες Θεσσαλονικείς που παρακολούθησαν μαζί μας αυτή την εντυπωσιακή παρέλαση.
 
Νιώσαμε να δυναμώνει το φρόνημα του λαού μας και να παίρνουμε όλοι δύναμη, μπροστά στις δύσκολες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί. Η σημερινή εκδήλωση στέλνει ένα μήνυμα σημαντικό σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό: ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη.
 
 Η Ελλάδα στο παρελθόν έχει περάσει πολύ πιο δύσκολα και τα έχει καταφέρει. Και τώρα θα βγει νικήτρια μέσα από αυτή τη δοκιμασία.
 
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι εγγυήτριες της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της Ελλάδας. Είναι προασπιστές της ίδιας της Δημοκρατίας και των κατακτήσεων του λαού μας.
 
Σήμερα, εδώ στη Θεσσαλονίκη, λαός και στρατός στάθηκαν ενωμένοι μπροστά στην κοινή μας απόφαση να οδηγηθούμε σε καλύτερους καιρούς.
 
Η Κυβέρνηση δίνει μία μεγάλη και δύσκολη μάχη. Στο πλευρό της καλούνται να σταθούν όλοι. Να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά και τα ασήμαντα και να μην διολισθαίνουμε στο να μικραίνουμε τα μεγάλα και να μεγαλώνουμε τα μικρά.
 
Σήμερα στείλαμε ένα μήνυμα στην ευρύτερη περιοχή μας που διέρχεται μία ιστορική φάση αστάθειας, ρευστότητας και αβεβαιότητας: η Ελλάδα είναι ισχυρή. Είναι ισχυρός σταθεροποιητικός παράγοντας, πάντοτε στην υπηρεσία του διεθνούς δικαίου.
 
Στέλνουμε μήνυμα προς τους γείτονές μας. Στέλνουμε μήνυμα προς όλους τους φίλους μας μέσα στους κόλπους της μεγάλης μας χώρας, της Ευρώπης, θυμίζοντας ότι αυτή η χώρα έχει μεγάλη Ιστορία, μία σημαντικότατη συνεισφορά στην κατάκτηση της ελευθερίας και της Δημοκρατίας στον ελεύθερο κόσμο. Και έτσι θα συνεχίσουμε.
 
Είχαμε κοντά μας τον Κύπριο Υπουργό Εθνικής Αμύνης. Μοιράστηκε μαζί μας τα ανώτερα ευγενή νοήματα αυτής της επετείου. Είμαι βέβαιος ότι θα μεταφέρει στον κυπριακό ελληνισμό ένα μήνυμα αλληλεγγύης της πατρίδας μας και του λαού μας.
 
Σήμερα δυναμώθηκε και ενισχύθηκε το φρόνημα του λαού μας. Αποδώσαμε τιμή στα στρατευμένα παιδιά μας και στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
 
Και το σημαντικό που αξίζει να επισημανθεί: οι Θεσσαλονικείς με την παλλαϊκή συμμετοχή τους σε αυτή την παρέλαση, ήρθαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα εκ μέρους του ελληνικού λαού που περιμένει από εμάς, από όλους, από σύσσωμη την πολιτική τάξη της χώρας, να δυναμώσουμε τις σχέσεις αλληλεγγύης ανάμεσά μας, να εμβαθύνουμε την ψυχική μας ενότητα και να ορθώσουμε ένα κοινό μέτωπο στις προκλήσεις της εποχής.
 
Και θα τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα και από αυτή την κρίση θα βγει νικήτρια. Ο λαός μας θα βρει και πάλι την προοπτική του, την ελπίδα του και δεν θα αργήσει η μέρα που θα ξημερώσει ένα καλύτερο μέλλον για το λαό μας και κυρίως για τις νεότερες γενεές.
 
Τέλος, ένα μήνυμα σεβασμού και αναγνώρισης μέσα από την επέτειο αυτή, σε όλους εκείνους που πριν από εμάς έχτισαν την Ελλάδα της περηφάνιας, της τιμής, της αξιοσύνης. Στα δικά τους βήματα θα συνεχίσουμε και ως προς αυτό η επέτειος, επειδή ακριβώς επικαιροποιεί τα ανώτερα αυτά ευγενή νοήματα, έχει αξία και για εμάς και για τους επόμενους».

Διαβάστε ακόμη:

Όχι άλλη τέτοια παρέλαση! Ας τις κάνουμε σε στρατόπεδα ή χωρίς επισημους

Παρέλαση πριβέ στη Θεσσαλονίκη

 

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣΓΕΕΘΑΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Η Τουρκία δεν έχει λόγο να εκνευρίζεται με την άφιξη της φρεγάτας ΚΙΜΩΝ – Αυτοί μας απειλούν, όχι εμείς»

15/01/2026 - 19:39
ΥΠΕΘΑ - Λίβανος
ΥΕΘΑ

ΥΠΕΘΑ: Μεταφορά στρατιωτικού υλικού το οποίο παραχώρησε η Ελλάδα στον Λίβανο [pics]

15/01/2026 - 16:56
ΣΕΤΤΗΛ
ΥΕΘΑ

ΣΕΤΤΗΛ: Η απάντηση Δένδια για τους λόγους που διαλύθηκε και εντάχθηκε στο ΚΕΤΧ Πάτρας

14/01/2026 - 12:06

Διαβάστε Επίσης

E-ZPT: Ο τουρκικός στρατός παρέλαβε το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113 [vid]

Κρεμλίνο: Βλέπει θετικά την βούληση κάποιων Ευρωπαίων «να αποκαταστήσουν τον διάλογο με τη Ρωσία»

Proteus: Σημαντικό ορόσημο για το Royal Navy – Πέταξε για πρώτη φορά το μη επανδρωμένο του ελικόπτερο [vid]

Ιράν: Οι γειτονικές χώρες φοβούνται για πλήγματα των ΗΠΑ – Πως θα επηρεαστούν

Ζελένσκι: Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε συμφωνία αν επιτευχθεί ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα

Λιθουανία: Η Ρωσία ήταν πίσω από απόπειρα εμπρησμού το 2024

Ο Τουσκ «απαντά» στον Τραμπ: Η Ρωσία απέρριψε το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ, όχι ο Ζελένσκι

Θωρηκτά Trump: Στα 15 δισεκ. δολάρια το κόστος ανά μονάδα – Τα πιθανά χαρακτηριστικά τους [vids]

Top News

Belharra: Ο «Κίμων» είναι έτοιμος για πόλεμο, δεν είναι φρεγάτα για «βιτρίνα» - Τα επόμενα βήματα και ο στόχος της Τουρκίας

Ναταλία Γερμανού: Σοκαρίστηκα με τις δηλώσεις πρώην συνεργατών μου, δεν είχα δείγμα ότι δεν περνούσαν καλά

Τον Φεβρουάριο το πρόγραμμα του κόμματος Καρυστιανού – Χωρίς αριστερά και δεξιά καπέλα, λέει η Μαρία Γρατσία

MasterChef: Οι μεγάλες αλλαγές του 10ου κύκλου - Θα υπάρχουν δύο σπίτια και ομαδική αποχώρηση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert