Η Γεννηματά στον Έβρο με το μυαλό στην …κάλπη

Για ευχές  στους ακρίτες του Εβρου … αλλά  την σκέψη της και στην …κάλπη  για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  περιοδεύει στα ελληνοτουρκικά σύνορα η Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ Φώφη Γεννηματά. Εστιασμένη και στην αποψινή ψηφοφορία  η δήλωση της κ Γεννηματά - η οποία δεν ψηφίζει καθώς είναι εξωκοινοβουλευτικό μέλος της κυβέρνησης: 

»Από εδώ από τον Έβρο με το βλέμμα στην Αθήνα, τολμώ να πω ότι όλοι μας  κρινόμαστε από τους πολίτες.  Ο πολιτικός κόσμος καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει την εθνική συνεννόηση. Μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα που δεν είναι απλά ένα σύνθημα. Αποτελεί την προϋπόθεση για να πάμε μπροστά , να συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή πορεία για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού. Έχουμε ζήσει όλοι δύσκολες στιγμές αλλά δεν βρισκόμαστε στην αρχή. Είμαστε στο τέλος αυτής της διαδρομής και χρειάζεται ελπίδα, προοπτική και ευθύνη».

Στο πρόγραμμα της διήμερης περιοδείας της  κ Γεννηματά περιλαμβΆνεται επίσκεψη και στα δυο τελωνειακά φυλάκια Κήπων και Καστανιές όπου θα ευχηθεί και στους Τούρκους φρουρούς, κατά το έθιμο.