Η «κατάρα» του ΥΠΕΘΑ ,έπληξε και τον Αβραμόπουλο – Πως επελέγη ο Παυλόπουλος για Πρόεδρος

Όσοι στρατιωτικοί ή πολιτικοί είναι λάτρεις των προλήψεων δεν μπορεί να μην σκέφθηκαν όταν άκουσαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώνει το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου ως υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, την λεγόμενη “κατάρα” του ΥΠΕΘΑ. Από το οποίο έχουν περάσει μεγάλα ονόματα της πολιτικής,αλλά κανένα δεν κατόρθωσε να επιτύχει τον υψηλό πολιτικό στόχο που είχε θέσει . Τσοχατζόπουλος και Αρσένης είχαν στόχο την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και την πρωθυπουργία. Ο πρώτος όχι μόνο δεν κατόρθωσε τίποτα από τα δύο αλλά είναι στην φυλακή.

Μόνο ο Ευάγγελος Αβέρωφ κατόρθωσε μετά το ΥΠΕΘΑ να ηγηθεί τουλάχιστον του κόμματός του. Δεν κατάφερε όμως να γίνει πρωθυπουργός που ήταν ο τελικός στόχος.

Τώρα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο μέχρι πριν από λίγες ώρες σίγουρος υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας που όλοι ανέμεναν να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, τελικά φαίνεται ότι δεν επελέγη κυριολεκτικά στο πάρα πέντε. Ή τέλος πάντων αυτή είναι η εντύπωση που η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει.

Πρώτη εκτίμηση για την μη αναμενόμενη αλλαγή; Κάποιοι επικαλούνται τις πιέσεις του Γιούνκερ ο οποίος δεν ήθελε με τίποτα να “αναστατωθεί” η “ευρωπαϊκή” κυβέρνηση. Από την άλλη όμως υπήρχε η άποψη ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε οπωσδήποτε να κάνει Πρόεδρο τον Αβραμόπουλο ,για να μπορέσει να έχει έναν “δικό της πολιτικά Επίτροπο” στην “κυβέρνηση” Γιούνκερ. Αρα καταληγουν στο συμπέρασμα ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους ο πρωθυπουργός έκανε το “κέφι” του Γιούνκερ, που σίγουρα δεν ήθελε έναν εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ μες στα πόδια του. Απλοϊκή η εξήγηση και θέλει πολύ ψάξιμο και σκέψη. Αλλά είπαμε είναι η πρώτη “βιαστική” εκτίμηση.

Η άλλη “πιασάρικη” μεν αλλά καθόλου αξιόπιστη είναι η “κατάρα” του ΥΠΕΘΑ.

Διαβάστε ακόμη:

Για ποιους χτυπά η καμπάνα στις κρίσεις Αρχηγών:2 φαβορί, ο «σίγουρος» αεροπόρος και «ναυμαχία» στο ΓΕΝ


Ο «στρατηγός|» Αβραμόπουλος πάει για Πρόεδρος; Τα σενάρια και τα ερωτήματα