Η «καυτή πατάτα» του ΚΥΣΕΑ

Του Αντώνη Μυλωνάκη
 
ΚΥΣΕΑ σήμερα και οι πιέσεις πρός τον πρωθυπουργό εντείνονται αφού τα μέλη της τρικοματικής κυβέρνησης  για δικούς του λόγους ο καθένας βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πρόσωπα της δικής του επιλογής.

Τελευταίες πληροφορίες πάντως μιλούν για σενάριο παίρνω - δίνω και αφήνουν να διαρεύσει η  περίπτωση που θέλει, να αποστρατεύεται ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος και οι Αρχηγοί ΓΕΝ Χρηστίδης και ΓΕΑ Αντώνης Τσαντηράκης ή να παραμένουν και οι τρείς στις θέσεις τους .

Η και οι τρείς λοιπόν ή κανένας η Σολομώντιος λύση για να είναι όλη η πολιτική συμμαχία  ευχαριστημένη. Τώρα τα σενάρια διαδοχολογίας σε περίπτωση αποστρατείας του Α/ΓΕΕΘΑ που πρέπει να τονίσουμε ότι είναι και ο εκλεκτός του υπουργού εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου αλλά δεν θάλεγε όχι στη παραμονή του και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος,δίνουν επικρατέστερο για τη θέση του τον νύν Α/ΓΕΣ Κ. Γκίνη χωρίς να παραγνωρίσουμε ότι μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια αλλά και ο Βαγέλης Βενιζέλος πιέζουν για τον εκλεκτό τους Αντιναύαρχο Αποστολάκη νύν υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ. 

Ο τελευταίος μαζί με τον αντιναύαρχο Μαζαράκη παλεύουν  και για τη θέση του Α/ΓΕΝ στη περίπτωση που αποστρατευτεί ο νύν αρχηγός.  Για την αεροπορία σε περίπτωση αποστρατείας του νυν αρχηγού επικρατέστερος για τη θέση του φαίνεται να είναι ο αντιπτέραρχος Βαίτσης .Τέλος σε περίπτωση προαγωγής του Α/ΓΕΣ τη θέση του παίρνει κατά πάσα πιθανότητα ο αντιστράτηγος Σοφιανίδης.  Η άποψη πάντως του Μεγάρου Μαξίμου είναι να αποστρατευτούν και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αλλά και οι Α/ΓΕΝ και ΓΕΑ αφού έχουν συμπληρώσει δύο χρόνια στη θέση τους και λογικά μπορεί να έρθει η ανανέωση με καινούργιο και λίγο διαφορετικό αέρα για να λειτουργήσει και σαν βαλβίδα εκτόνωσης των ταλαιπωρημένων και φτωχοποιημένων στελεχων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ στις 12, σε «θολό τοπίο» για τους Αρχηγούς.Ο Α/ΓΕΕΘΑ στον Παναγιωτόπουλο

ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΩΝ: Στον αέρα το ΚΥΣΕΑ που όλοι έχουν σίγουρο για σήμερα!

«Όχι εγώ ο υπουργός». Ο Α/ΓΕΕΘΑ απαντά στους «τιμωρημένους» του ΣΥΣΜΕΔ,για τη 10ήμερη φυλάκιση