Η πρώτη δοκιμασία «συγκατοίκησης» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο ΥΠΕΘΑ και τι αναμένεται

Η “συγκατοίκηση” του Πάνου Καμμένου με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στο ΥΠΕΘΑ ήταν ένα από τα ερωτήματα της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα.

Μέχρι χθες δεν είχε υπάρξει ισχυρό crash test για την “χημεία” του ηγετικού σχήματος. Οι κρίσεις έδειξαν ότι όσοι υποστήριζαν πως το ΥΠΕΘΑ έχει δοθεί από τον Τσίπρα “εν λευκώ” στον Πάνο Καμμένο έχουν δίκιο.

Πριν από τις κρίσεις ήταν γνωστό ότι το σχεδιαζόμενο σχήμα Αρχηγών ήταν διαφορετικό απ΄ αυτό που τελικά προέκυψε. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν κάποιες “κόκκινες γραμμές” οι οποίες όπως προκύπτει από την απόφαση του ΚΥΣΕΑ ξεπεράστηκαν εύκολα στην σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό.

Τα “στοιχήματα” που θα “παιχτούν” τους επόμενους μήνες γι΄ αυτή τη συγκατοίκηση θα είναι πολλά. Αν οι πολιτικές ισορροπίες διατηρηθούν ως έχουν τότε μην περιμένετε “δραστικές” αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Με άλλα λόγια κλείσιμο μονάδων ,αναδιοργάνωση και ότι έχει σχέση μ΄ αυτά τα θέματα θα αντιμετωπιστούν με εξαιρετικά ήπιο τρόπο.Τόσο ήπιο που μπορεί να μην το καταλάβουμε,γιατί τίποτα ουσιαστικό δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει.