Η θυσία των 3 ηρώων των Ιμίων ,παράδειγμα για όλους

«Η αυτοθυσία των τριών ηρωικών Αξιωματικών μας, του Καραθανάση, του Βλαχάκου και του Γιαλοψού, είναι η πυξίδα για να μπορέσουμε να βρούμε το σωστό δρόμο, το δρόμο της ανασυγκρότησης για το Λαό μας, αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές. Το παράδειγμά τους αποτελεί έμπνευση στις Ένοπλες Δυνάμεις και δίνει πρότυπα στα νεότερα στελέχη μας, αλλά και ευρύτερα στη νέα γενιά, στη νεολαία μας.»

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων σε δήλωση του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά από σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ναυτικού Σταθμού Κω, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια των προτομών των 3 ηρωικών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν στα Ίμια.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κω-Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ έκαναν τα αποκαλυπτήρια των τριών προτομών παρουσία συγγενών των πεσόντων. Στα αποκαλυπτήρια παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Ευστάθιος Πανυτσίδης και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κω. Την τελετή παρακολούθησαν και πολλοί κάτοικοι του νησιού.