«Και δεν χτυπάει το τηλέφωνο» ποτέ μεταξύ ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ!

Τι προέκυψε μετά βεβαιότητος από την υπόθεση της αποστολής πυρομαχικών στους Κούρδους; Ότι τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας μιλάνε …μέσω τρίτων και θεωρούν αυτονόητο ότι κάποιος θα ενημερώσει και τον υπουργό!

Το συμπέρασμα δεν είναι ούτε αυθαίρετο. Αρκεί να διαβάσει κανείς όσα είπαν από το ΥΠΕΞ για να καταλάβει ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο άσχημα απ΄ ότι πιστεύαμε.

Το ΥΠΕΞ λοιπόν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα επικοινώνησε με τον Α/ΓΕΕΘΑ για τον οποίον επιμένει ότι εισηγήθηκε την αποστολή των πυρομαχικών! Απ΄ όσο γνωρίζουμε -και γνωρίζουμε πολύ καλά- ο κ.Κωσταράκος δεν έκανε καμία τέτοια εισήγηση. Έτσι κι αλλιώς για τόσο σοβαρά θέματα οι εισηγήσεις γίνονται και γραπτώς. Αν έχει τέτοια εισήγηση το ΥΠΕΞ ας μας ενημερώσει.

Θεωρούν αυτονόητο στο ΥΠΕΞ ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα ενημερώθηκε από τον Α/ΓΕΕΘΑ. Δίκιο έχουν . Οι Αρχηγοί ενημερώνουν άμεσα τον υπουργό τους. Αλλά είναι αυτή δικαιολογία για να μην υπάρξει έστω μια τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας;

Κάθε εξήγηση δεκτή ακόμη και μέσω της κας .Βούλτεψη η οποία είχε ενημερωθεί για το θέμα των πυρομαχικών. Το επικοινωνιακό κομμάτι του θέματος των πυρομαχικών ήταν προφανώς σημαντικότερο από την ουσία.

Διαβάστε ακόμη:

«Έκρηξη» προκαλούν τα πυρομαχικά στους Κούρδους! Βενιζέλος βάζει «μπροστά» το ΓΕΕΘΑ!



Ποιοι «αδειάζουν» τον Βενιζέλο για τις ανακοινώσεις του περί πυρομαχικών στους Κούρδους!

Η Ελλάδα στέλνει πυρομαχικά στους Κούρδους που μάχονται τους ισλαμιστές