Και οι απελάσεις των Ρώσων στο μενού της συνάντησης του Καμμένου με τον Μάτις

Και οι απελάσεις των Ρώσων διπλωμάτων στις οποίες προέβη η Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο, καθώς επίσης η ευρύτερη δραστηριότητα της «αρκούδας» στη Βαλκανική χερσόνησο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πάνου Καμμένου με τον Τζέιμς Μάτις.

Το θέμα μπήκε στην αντζέντα της ευρείας σύσκεψης της ελληνικής και της αμερικανικής αντιπροσωπείας με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, να ευχαριστεί τον Έλληνα ΥΠΑΜ «για τις πρόσφατες ενέργειες για την καταπολέμηση των κακοήθων ρωσικών δραστηριοτήτων στην περιοχή». 

Σύμφωνα μάλιστα με την εκπρόσωπο του Αμερικανικού Πενταγώνου Ντέινα Γουάιτ, οι δυο υπουργοί συμφώνησαν ότι Ελλάδα και ΗΠΑ θα συνεχίσουν να θέτουν την Ρωσία υπόλογη για τις πράξεις της. 

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Πενταγώνου, το «λυσσασμένο σκυλί», ευχαρίστησε τον Πανο Καμμένο για τη συνεχή υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα στις Η.Π.Α. μέσω της ναυτικής βάσης της Σούδας. Ταυτόχρονα τον επαίνεσε τόσο για τη δέσμευση της Ελλάδας για την τήρηση του ορίου του 2% των αμυντικών δαπανών που προβλέπεται από το ΝΑΤΟ καθώς επίσης για την πρόσφατη υπογραφή αναβάθμισης F-16 ύψους 1,5 δισ. Δολαρίων.