Καιρός: Βαριά χιονόπτωση και τρομερή πτώση θερμοκρασίας

Χειμωνιάτικος ο καιρός. Στην Καρδίτσα συνεχίζεται η χιονόπτωση, ενώ στη Μακεδονία επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.

Πιστά στο ραντεβού τους φαίνεται πως είναι τα πολυαναμενόμενα κύματα κακοκαιρίας, αφού ο καιρός δείχνει να αγριεύει από τις βορειότερες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα συνεχίζεται η χιονόπτωση, που ξεκίνησε το πρωί στα ορεινά του νομού Καρδίτσας, χωρίς πάντως μέχρι τώρα να αναφερθούν προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας έχει κινητοποιήσεις 35 μηχανήματα σε ολόκληρο το νομό στην προσπάθεια να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Επί του παρόντος οι προσπάθειες αποδίδουν καρπούς αφού όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Καρδίτσας. Όπως είπε ο ίδιος, ήδη στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Χιονόνερο και χαμηλές θερμοκρασίες στη Βόρειο Ελλάδα

Όμως ο καιρός άλλαξε σταδιακά από το μεσημέρι και στο μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ελλάδας και της Θράκης, με χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στις Σέρρες έπεσε χιονόνερο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ίδιος καιρός επικρατούσε το πρωί και στη Δράμα. Στα ορεινά χωριά της Χαλκιδικής το πρωί η θερμοκρασία “φλέρταρε” με το μηδέν. Αυτή την στιγμή στον Πολύγυρο Χαλκιδικής η θερμοκρασία βρίσκεται στους 4 βαθμούς Κελσίου, ένα βαθμό λιγότερο είχαν η Φλώρινα και η Κοζάνη, όπου κατά διαστήματα πέφτει χιονόνερο, ενώ σποραδικές χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η θερμοκρασία θα πέσει περισσότερο τις βραδινές ώρες, ενώ ανάλογες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και αύριο, Πρωτοχρονιά.

Πηγή: Newsit.gr