Τα καλάσνικοφ της Συγγρού και τα κανόνια της Μεσογείου

Οι σφαίρες εναντίον του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά στη Λεωφόρο Συγγρού, έρχονται να προστεθούν στο “αρρωστημένο” και “εμφυλιοπολεμικό” κλίμα των τελευταίων ημερών,όπου τα πολιτικά κόμματα της χώρας αλληλοκατηγορούνται για το ποιος προκαλεί αυτή την αρρώστια. 

Το φαινόμενο είναι επικίνδυνο και μπορεί πραγματικά να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Γιατί ακραίοι υπάρχουν παντού. Και οι ενέργειες των μεν “αφυπνίζουν” τους δε. Και αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν τις ακρότητες είναι ως συνήθως οι πολίτες που εξακολουθούν να δίνουν μάχη επιβίωσης.

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που οι πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά να προχωρησει σε ένα πολύ σημαντικό βήμα, στην ανακήρυξη της ΑΟΖ, σε μια εποχή δύσκολη και περίεργη. Φυσιολογικά λοιπόν θα έπρεπε το πολιτικό μας σύστημα να είναι “μια γροθιά” και οι πρόεδροι των κομμάτων να είναι στα τηλέφωνα και στις συνεννοήσεις για μία ενιαία στάση απέναντι στις προκλήσεις και τις αναμενόμενες αντιδράσεις. Δεν το βλέπουμε δυστυχώς κι αυτό είναι εξίσου ανησυχητικό.

Η αστυνομία ,οι αρχές πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους . Όσοι παίζουν αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια πρέπει να συλληφθούν και να δώσουν εξηγήσεις.

Το πολιτικό μας σύστημα πρέπει να σοβαρευτεί και να λειτουργήσει στην κατεύθυνση της ενότητας στα θέματα που μπορεί να υπάρξει και αυτά είναι τα εθνικά μας θέματα. Τα καλάσνικοφ στην Αθήνα και οι εγκληματίες που τα πυροδοτούν δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας διχάσουν ,γιατί υπάρχουν τα “κανόνια της Μεσογείου” που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ακουστούν.