Καμμένος: Δεν ψηφίζουμε τον όρο Μακεδονία – Οποιος δεν ακολουθήσει διαγράφεται

Πρώτη δημοσίευση: 2018-06-12 11:50:34
Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-12 16:41:34
 
Ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν τον όρο Μακεδονία αλλά και προς τα στελέχη ότι θα διαγραφούν εάν δεν τηρήσουν την κομματική γραμμή έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος πάντως εξέφρασε επιφυλάξεις για το εάν, η όποια συμφωνία επιτευχθεί, περάσει από την Σκοπιανή Βουλή ενώ εκφράστηκε θετικά για τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Κοτζιά και τα πεπραγμένα στις, έως τώρα, διαπραγματεύσεις με τη γείτονα. 

Τα κυριότερα σημεία όσων δηλωσε στην εν εξελίξει συνέντευξη τυπου είναι τα ακόλουθα:

Είδα ότι υπηρχε μια αναταραχή εχθές το απόγευαμ. Η θέση των ΑΝΕΛ ειναι πάγια και δεν αλλάζει. Ξεκάθαρα είναι και δεν συμφωνούμε δεν θα ψηφίσουμε καμμια συμφωνια με τον όρο Μακεδονία. Είμαι σε άμεση συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Είμαστε σε μια φάση πλεον που ο πρωθυπουργός περιμενει να έχει μια επικοινωνία το απόγευμα προκειμένου να δοθεί μια απάντηση στην πρόταση. Θέλω να σας πω ότι η πρόταση αυτή προκειμένου να έρθει προς κύρωση στη Βουλή, και η θέση μας θα είναι αρνητική όποιος δεν ακολουθήσει τη θέση των ΑΝΕΛ θα διαγραφεί και όποιος δεν θελει να φύγει τώρα.

Αυτή τη στιγμή η συμφωνία περιέχει τους όρους της συμφωνίας Καραμανλή. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι μετά την πιθανότητα να γίνει δεκτή η συμφωνία από τον κ. Ζάεφ αλλά εγώ κρατώ ακόμη τις επιφυλάξεις μου δεν μπορεί να γίνει ευκολα δεκτή. Μετά θα υπογραφεί δεν θα έχει καμμια ισχύ μέχρι να παρει την πλειοψηφία στη βουλή των Σκοπίων. Γίνει δημοψήφισμα.

Η ελλάδα εκανε διαπραγματεύσεις και εκείνος που αρνείται μέχρι σήμερα είναι το κράτος των σκοπίων

Καλω και τα άλλα κομματα και ιδίως τη ΝΔ να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι δεν τη ψηφίζουμε με τον όρο Μακεδονία.

Μπορεί να πάμε και μετά τις εκλογές στη διαδικασία κύρωσης. Θέλω να σας πω ότι οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο από τα μνημόνια πάνε καλά. Αλλά μετά τον Αύγουστο του 2018 η Ελλαδα θα έχει βγεί οριστικά από τα μνημόινια. 

Έντιμη η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κράτησε ο κάθενας τις κόκκινες γραμμές.

Επειδή δέχθηκα πολύ μεγάλη επίθεση για τη δήλωση για την ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα ισχύουν.

Δεν μπορεί οι ΑΝΕΛ από τη στιγμή που δεν υπαρχει διαδικασία ψηφοφορίας να υπονομεύσουμε την έξοδο της χώρας από τα μνημονια. Οταν έρθει η συμφωνία θα παραμείνουμε πιστοί σε όσα έχουμε δηλώσει.

Καμια συνάντηση δεν ειχα με εισαγγελεα. Και είναι αλητεία οι συνεργάτες των εμπορων ναρκωτικών μαζί με τα πιστόλια τους να

Θα αποχωρήσετε από την κυβέρνηση αν δεν ψηφίσετε;

Πρώτα απ ολα δεν θεωρώ ότι θα φτάσουμε στη βουλή. Δεν ειναι δυνατόν να το περάσει ο κ. Ζάεφ. Οι όροι οι οποίοι μέσα αναγράφονται απί τη μεριά της Ελλάδας είναι πιο σκληροί και από αυτούς της συμφωνίας Καραμανλή. Εγώ όταν έρθει αυτή η ώρα θα αποφασίσουμε τι θα πράξουμε

Εμπιστεύετε τον κ. Κοτζιά;

Τον κ. Κοτζιά τον εμπιστεύομαι απόλυτα και θεωρώ ότι έγιναν βήματα που ποτε δεν είχαν γίνει ως σήμερα. Θεωρώ ότι ειναι ένας εξαιρετικός διαπραγματευτής. 

Παρ όλα αυτά δεν συμφωνώ μαζί του εξαρχής στη χρήση οποιουδήποτε ονόματος με τον όρο Μακεδονία.

Δεν έχουμε χωρικά ύδατα μόνο με την Τουρκία. Τα χωρικά ύδατα ξεκινάνε από τους οθωνούς τα διαπόντια νησιά. Υπάρχουν δυνατότητες τις οποίες δεν μπορώ να σας πω. Θα έχουμε όμως εξελίξεις. Όσον αφορά στην αοζ γίνεται ανακήρυξη. Οσον αφορά την εφαρμογή του δικαίου τ

Bλέπω όρους μέσα αρκεταά ισχυρούς όσον αφορά στη σλαβική γλώσσα στη σλαβική καταγωγή. Τέτοιους όρους που η Ελλάδα έχει συμπεριλάβει στην πρότασή της δεν έχω ξαναδεί. Αν δεν υπηρχε ο όρος Μακεδονία δεν θα δεσμευόμασταν.

Θεωρώ ότι το θέμα αυτό δεν θα μας φέρει σε τέτοια θέση. Δεν υπάρχει περίπτωση καμμια ούτε στη συνοδο αυτή να τεθεί τέτοιο θέμα. Προυπόθεση για τη σύνοδο αυτή είναι να έχουν ολοκληρωθεί κάποια θέματα. Άρα όλη αυτή η συζήτηση για

Εγώ το χέρι μου να τον σηκώσω για εισοδο των Σκοπίων με τον όρο Μακεδονία δεν υπάρχει

Καμμία σχέση δεν έχουν οι ΕΔ ουτε εμείς δεν φυλάμε κανεναν σε κανέναν στρατόπεδο. Καμμια σχέση δεν εχουμε με τους 8. Ούτε εμείς παρέχουμε προστασία. όσον αφορά το θέμα της θέσεως για τους 2 στρατιωτικούς το θέσαμε και στο ΝΑΤΟ και ανέφερα συγκεκριμενα τη δήλωση του τούρκου αντιπροέδρου. Ρώτησα τον τουρκο υπαμ αν επικυρώνει τη δήλωση του τούρκου αντιπροέδρου σε χώρα – συμμαχο

Εάν επιχειρήσουν τίποτα η απάντηση θα είναι ακαριαία. Οποιοσδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία θα πάρει μια πολύ ισχυρή απάντηση.

Πλέον υπηρετούν στην Άγκυρα και επισήμως οι δυο στρατιωτικοί μας.

Μπορούμε να ζήσουμε οι δυο χωρες μαζί αλλά τέτοιους τσαμπουκάδες δεν θα τους ανεχθούμε.

Ότι και να πω αυτή τη στιγμή θα φέρω σε δυσκολη θέση την Ελλάδα που διαπραγματεύεται. Πιστεύω ότι θα διαμορφωθούν συνθήκες που δεν θα φτάσει η συμφωνία. Εμείς δεν έχουμε λόγο να βιαστούμε, εκείνοι βιάζονται(σ.σ. Σκόπια).

Σήμερα ο κ. Κουμουτσάκος έβγαλε άλλο τσιτάτο. Ανέτρεψε τον εαυτό του. Δεν μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να παίζει θεσμικά παιχνίδια βάζοντας τρικλοποδιά στον υπουργό των Εξωτερικών.

Υπάρχουν άρθρα μέσα στη συμφωνία που διάβασα που είναι αδύνατο να περάσουν από τη μεριά των σκοπίων. 

Εμείς δεν απέχουμε ποτέ. Εμείς ή ψηφίζουμε ή καταψηφίζουμε. Μπορεί να πάρουμε κι άλλα μέτρα. Θα ψηφίσουμε όχι. Και οποιος δεν ψηφίσει όχι θα διαγραφεί.

Όλα αυτά τα πρωτοσελιδα για τα μέτρα θα είναι χαμένο μελάνι. Εχουμε πολλές εκπλήξεις. Αφηστε να τελειώσουμε με τη συμφωνία και θα δείτε ότι αυτη η συμφωνία. 

Οταν πηραμε 11 μας δείχναν στο 1,3. Αν υπολογίσουμε τα ποοσστά των δημοσκόπων και τα εκλογικά μας είναι πάρα πολύ καλά.

Οι ΑΝΕΛ χάρη στη στήριξη του Ελληνικού Λαού και στη συνέπεια των λόγων μας έχουμε καταφέρει

ΘΕΜΑ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΑΠΟ ΝΔ

Θα περιμενω πρωτα την πρόταση μομφής που θα καταθέσει ο κ. Σαμαράς στην κα Μπακογιάννη να δώ την εξέλιξη της και μετά θα αποφασίσω