Καμμένος: Δεν ψηφίζω τον όρο Μακεδονία ή Ματσεντόνια

«Εγω δεν ψηφίζω στην περίπτωση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών τη χρήση του Ελληνικού ορου μακεδονία.» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο Πάνος Καμμένος για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Διευκρινίζοντας ότι μιλάει ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τόνισε ότι δεν γίνεται αποδεκτή από τον ίδιο και η επικρατούσα παραλλαγή του: «Το «Ματσεντόνια» αντιλαμβάνεστε ειναι το ελληνικο Μακεδονία.» είπε ο κ. Καμμένος τονίζοντας όμως εμφατικά: «Το Βαρντάσκα δεν ειναι.» 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μάλιστα έριξε στο τραπέζι την πρόταση, η όποια λύση να επικυρωθεί από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών: «Σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία όταν είναι να παρθεί μια τέτοια απόφαση υπάρχουν δυο δρόμοι. Ο πρώτος είναι να περάσει απο ψηφοφορία στη βουλή. Είτε μια διαδικασία πιο θεσμική δια του συμβουλίου των αρχηγών των κομμάτων. Και στη μια περίπτωση και στην αλλη οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τον όρο Μακεδονια. Η σχέση μας με τον ΣΥΡΙΖΑ και η κυβερνητική μας συνεργασία είναι παρα πολύ έντιμη.»

Και επανέλαβε αναφορικά με τη θέση του: «Καταρχήν δεν απαντάω σαν υπουργός Άμυνας. Γιατι η κυβέρνηση ειναι μια και ενιαία. Απαντώ σαν αρχηγός κόμματος. Και η θέση μου ειναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια απόφαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών που λέει για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Για να υπάρξει αλλαγή της θέσης αυτής θα πρέπει να υπάρξει σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών. Με τον κύριο Κοτζιά δεν διαφωνώ. Θέλω να σας πω οτι ειναι ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών που έχει περάσει. Αυτή τη στιγμή η διαπραγματευση που κανει η κυβέρνηση ειναι μια και ενιαία.» 

Έστρεψε δε τα βέλη του στη Νέα Δημοκρατία αναφορικά με την κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση για τα περι διαφορετικών γραμμών στην κυβέρνηση σε ότι αφορά στο θέμα της ονομασίας: «Ακούω τη ΝΔ και την κα Μπακογιάννη που εχει μια εμμονή. Μια εμμονή που λεει οτι εχουμε ψηφίσει τη σύνθετη ονομασία. Προσπαθεί να εγκλωβίσει τη χώρα. Η ΝΔ θα πρέπει να αποφασίσει τι θελει. Να συζητήσει με τον κ. Σαμαρά που ανετρεψε την κυβερνηση μητσοτάκη»

Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του διότι όπως είπε «ο Νίκος ο Κοτζιάς εχει φτάσει σε ένα σημείο πολύ θετικό.» και απέκλεισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.