Καμμένος: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο»

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο», αυτή ήταν η αποστροφή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην ερώτηση για τις επιδόσεις της κρατικής μηχανής στις φονικές πυρκαγιές που σάρωσαν το Μάτι, κατά την έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, με σκοπό την ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών για την εμπλοκή των ΕΔ στις πυρόπληκτες περιοχές τις ημέρες μετά την πυρκαγιά.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντώντας σε ερώτηση για το αν το βράδυ της πυρκαγιάς δόθηκαν λανθασμένες πληροφορίες, κράτησε αποστάσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά «Ως υπουργός έπρεπε να είμαι στο ΕΘΚΕΠΙΧ, δεν ξέρω τι διεμήφθη με τους άλλους υπουργούς και δεν το έζησα. Δεν ήμουν παρών εκείνη την ώρα.»

Ο κ. Καμμένος υπεραμύνθηκε την στάση του πρωθυπουργού επισημαίνοντας εμφατικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, κάτι που δεν είχε γίνει στο παρελθόν, «ο πρωθυπουργός δεν απέδωσε τις ευθύνες στον στρατηγό άνεμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΥΕΘΑ.

Επιπλέον ο ΥΕΘΑ αναφερόμενος στην έντονη στιχομυθία που είχε με τον κάτοικο στο Μάτι κατά την επίσκεψη του στην περιοχή, αναγνώρισε ότι οι επισημάνσεις του κατοίκου για την μη δραστηριότητα των ΕΔ τις απογεματινές ώρες ήταν σωστές, καθώς οι ΕΔ δραστηριοποιήθηκαν στις περιοχή τις βραδυνές ώρες.

Επιπλέον ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της κατεδάφισης αυθαίρετων στο Μάτι, απευθύνοντας έκκληση για πολιτική συναίνεση μεταξύ των κομμάτων στο ζήτημα αυτό.

Τέλος, ο ΥΕΘΑ ανέφερε ότι πλέον η εμπλοκή των ΕΔ θα επεκταθεί κυρίως στον τομέα πραγματοποίησης αντιπλημμυρικών έργων, και οι δυνάμεις της ΜΟΜΚΑ θα πρέπει αν βοηθηθούν από τους δήμους και τα υπουργεία.