Καμμένος: «Έμπρακτη στήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη για την ενίσχυση του ΠΝ»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφέρθηκε στον τομέα δράσης του Ελληνικού ΠΝ, τις προσπάθειες για απόκτηση νέων φρεγατών, την στρατωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, κατά την διάρκεια συνέντευξης του. 

“Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό επεκτείνει τον τομέα δράσης του τώρα με την ΑΟΖ.” δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε την ύπαρξη προγράμματός από την εποχή που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κ. Μεϊμαράκης, το οποίο έχει ψηφιστεί.

“Κοιτάμε εάν μπορούμε μέσα από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες να συμμετάσχουμε σε ένα πρόγραμμα φρεγατών. Θα έρθουν τις επόμενες ημέρες να συζητήσουμε. Τα εξοπλιστικά μας προγράμματα βασίζονται στις δυνατότητες του προϋπολογισμού.”δήλωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως η Ελλάδα έχει ήδη λάβει διάφορα οπλικά συστήματα και μέσα από τις ΗΠΑ χωρίς κάποια επιβάρυνση.

“Από τη στρατιωτική συμφωνία μας με τις ΗΠΑ έχουμε ήδη λάβει πολλά μέσα δωρεάν.” δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα έχει αναπτύξει αντίστοιχα προγράμματα συνεργασίας και με χώρες της Ευρώπης.

“Υπάρχουν ήδη πολλά προγράμματα που τρέχουν χωρίς να υπάρχει επιβάρυνση για την Ελλάδα και από την Ευρώπη φυσικά, γιατί δεν μπορούμε να πηγαίνουμε προς μια πλευρά μόνο.” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ύπαρξη πρόνοιας και για την υιοθέτηση προγραμμάτων που θα ενισχύσουν και την ΕΑΒ ανέφερε ο υπουργός. “Θα υπάρξουν προγράμματα που θα βοηθήσουν και για την ΕΑΒ.” είπε.