Καμμένος για κρίσεις: Κακή απόφαση η αποστράτευση του Αλκιβιάδη Στεφανή

Νέες βόμβες από τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «Μπίζνα», ενώ αναφερόμενος στις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, χαρακτήρισε κακή την απόφαση για την αποστρατεία του πρώην Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή.  

Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφερόμενος στις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ την προηγούμενη Παρασκευή, δήλωσε ότι για τέσσερα χρόνια δεν έγινε καμία κίνηση κατά αξιωματικών λόγω των φρονημάτων τους, χαρακτηρίζοντας κακή την απόφαση αποστράτευσης του μέχρι πρότινος Α/ΓΕΣ, Στρατηγού ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή.

«Να ξέρετε οτι επι τέσσερα χρόνια δεν ακουμπήθηκε αξιωματικός λόγω των φρονημάτων του. Για μενα οι αξιωματικοί δεν έχουν εμπλοκή με τα πολιτικά κόμματα υπηρετούν μόνο το εθνόσημο. Ελπίζω να μην κάνουν ζημιά. Η αποστρατεία Στεφανή ήταν κακή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για παράδοση της Μακεδονίας, ενώ άφησε και βαριά υπονοούμενα υποστηρίζοντας ότι εμπλεκόμενοι στη διαπλοκή προωθούσαν τη συμφωνία με τα Σκόπια. Κάρφωσε δε την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας εμφατικά ότι τα δυο κόμματα δυστυχώς στήριξαν τη συμφωνία.  

Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό του κόμματός του επέμεινε στον όρο αποστασία, λέγοντας ότι η κατάσταση είναι σε εξέλιξη και πως θα φανεί τις επόμενες ημέρες τι έχει γίνει. Επανήλθε δε, στις βαριές κατηγορίες που είχε απευθύνει εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Βούτση περί σχεδίου διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ.  Έκανε χαρακητηριστικά λόγο για “στήσιμο” της υπόθεσης με “αρπαγή” των βουλευτών.

Ερωτηθείς αν ο Πρωθυπουργός, συμμετέχει σε αυτό το σχέδιο, απάντησε ότι δεν γνωρίζει και αυτό θα φανεί από τις κινήσεις του από εδώ και πέρα.

Στο σημείο αυτό, αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίπρας του ζήτησε να μην φύγει από την Κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αντάλλαγμα να συμπεριληφθεί ο ίδιος και όσα από τα στελέχη του επιθυμούσε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε αρνήθηκε κατηγορηματικά και επέλεξε να υπερασπιστεί το συμφέρον της πατρίδας του.

Επανέλαβε ότι η στάση του Ζόραν Ζάεφ είναι προκλητική, καθώς από την πρώτη στιγμή αγνοεί τη Συμφωνία και κάνει επανειλημμένες αναφορές χρησιμοποιώντας την ονομασία Μακεδονία για τη χώρα του.

Επίσης ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι υπάρχουν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και «κάτι δεν πάει καλά».

Σχολιάζοντας τη στάση στελεχών των ΑΝΕΛ που έφυγαν από την παράταξη όπως ην κυρία Κουντουρά και ο κ. Κόκκαλης, υποστήριξε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη αποστασία, καθώς αντάλλαξαν τις θέσεις τους με κυβερνητικές καρέκλες.

Πρόβλεψε μάλιστα ότι έαν συνεχιστεί η αποστασία, οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν πριν τις 25 Μαρτίου.

Η συνέντευξη του Πάνου Καμμένου: