Καμμένος για Τουρκία: «Έχουν πάθει αμοκ με εμένα – Kαλές εκλογές»

Με σκωπτικό τρόπο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, σχολίασε τις λεκτικές επιθέσεις που εξαπολύουν εναντίον του οι τούρκοι πολιτικοί αλλά και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες που ανακοινώθηκε εχθές. “Έχουν πάθει αμοκ με εμένα δεν ξέρω. Τους εύχομαι καλές εκλογές” είπε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις που παραχώρησε οστο περιθώριο του 6ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος, ο ΥΕΘΑ. 

Από το βήμα του 6ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος  μάλιστα ο Πάνος Κάμμενος, αναφερόμενος στο θάνατο του ήρωα Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου έκανε λόγο για ακόμη μια θυσία στον ακήρυχτο πόλεμο του Αιγαίου. Διευκρίνισε μάλιστα στις δήλωσεις του γιατι χρησιμοποιεί τον όρο ακήρυχτος πολεμος: “Κοιτάξτε. Το ξεκάθάρισα και εχθές. Όταν έχουμε νεκρούς ήρωες, οι οποίοι πέφτουν στο καθήκον γιατί εκπαιδεύονται ασκούνται αλλά και ουσιαστικά πετούν οι πιλότοι διαφυλάσσοντας την εθνική κυριαρχία, εμπλεκόμενοι σε αναχαιτίσεις, αυτές είναι ενέργειες οι οποίες συναντώνται μόνο σε πόλεμο ή σε συνθήκες πολέμου. Δεν μιλάμε για κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει ξεκινήσει από το 1974 όταν αποφάσισε η Τουρκία να παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο.”

Πρόσθεσε δε ένα σοκαριστικό στοιχείο αναφορικά με τον φόρο αίματος που πληρώνεται στον βωμό του Αιγαίου: “Εμείς αυτό που κάνουμε είναι σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο και το δικαίωμα προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας να αναχαιτίζουμε ότι μπαίνει στον Εθνικό Εναεριο Χώρο και η τελευταία προσγείωση να είναι δική μας. Θέλω να συγχαρώ την πολεμική αεροπορία για αυτό το τεράστιο επιτευγμα. Αυτό όμως έχει κόστος νέους ανθρώπους που εγκαταλείπουν οικογένειες εγκαταλείπουν παιδιά. Αφήνουν πίσω τους συναδέλφους τους. Φτάνουμε σε αρκετές τάξεις της Σχολής Ικάρων να αγγίζουν το 10% της κάθε τάξης. Νέα παιδιά που φεύγουν εν καιρώ ειρήνης και όχι πολέμου”