Καμμένος: «Ελάτε να συζητήσουμε την τροπολογία στην Επιτροπή και θα σας λύσω όλες τις απορίες»

Να συζητηθεί η επίμαχη τροπολογία των αντισταθμιστικών για τα εξοπλιστικά σε ειδική συνεδρίαση στην επιτροπή εξοπλισμών, δέχθηκε ο Υπ. Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, μπροστά στις σφοδρές αντιδράσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης, ενώ νωρίτερα είχε αναφέρει ότι η ΕΑΒ θα γίνει μια μεγάλη επισκευαστική βάση για τα F-16 όλης της περιοχής.

Με αφορμή την αποστροφή του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Παφίλη, ότι η Κυβέρνηση θέλει να κάνει την Ελλάδα μια επισκευαστική βάση του ΝΑΤΟ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πήρε το λόγο και δήλωσε πως η Κυβέρνηση θέλει να κάνει την ΕΑΒ μια επισκευαστική βάση για όλα τα α/φ F-16 της περιοχής.

«Έχετε δίκαιο κύριε Παφίλη, η ΕΑΒ θα γίνει μια μεγάλη επισκευαστική βάση για τα F-16 για όλη την περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο ΥΕΘΑ.

«Το ερώτημα σήμερα είναι να πάρουμε τα οφειλόμενα που μας χρωστάει η LM τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

«Θα πάνε σε ελληνικές εταιρίες, δεν φτιάχνει η ΕΑΒ καλώδια.. άλλες θα φτιάχνουν καλώδια, άλλες φτιάχνουν βίδες..» είπε ο ΥΕΘΑ.

Μετά από παρέμβαση του πρώην ΥΕΘΑ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Πάνος Καμμένος επιβεβαίωσε ότι καθώς ο νόμος του πρώτου ορθά απαγορεύει τα Α/Ω, το ΝΣΚ πρότεινε να περάσει η σύμβαση με τροπολογία.

«Πρόκειται για αντισταθμιστικά», είπε ο κ. Καμμένος, «τα οποία η ΓΔΑΕΕ δεν μπορούσε να τα πάρει ως αντισταθμιστικά, αλλά έπρεπε να κλείσει ο λογαριασμός».

Μετά από νέα ερώτηση του κ. Βενιζέλου, ο ΥΕΘΑ ανέφερε ότι τα 230εκ ευρω κλείνουν τις παλιές συμβατικές υποχρεώσεις της LM προς την χώρα μας.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κάλεσε τους βουλευτές να συνεδριάσουν είτε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, είτε στην Επιτροπή Εξοπλιστικών για να τους δώσει όλες τις διευκρινήσεις που θέλουν.

«Ελάτε τώρα, αύριο, την παρασκευή να συζητήσουμε και να σας λύσω όλες τις απορίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

«Δέχομαι για να μην υπάρχουν σκιές, να συζητήσουμε στην Επιτροπή», επανέλαβε ο ΥΕΘΑ.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πάμε να καθαρίσουμε έναν λογαριασμό που μας χρωστάνε, να πάρουμε λεφτά και να κρατήσουμε ζωντανή την ΕΑΒ».

«Όλες οι ελληνικές εταιρίες θα πάρουν δουλειά», πρόσθεσε.

«Αν μετά την συνεδρίαση, υπάρχουν σκιές και πιστεύετε ότι υπάρχουν προβλήματα μην ψηφίσετε την Δευτέρα στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ και ας κλείσει η ΕΑΒ και ας χάσουμε τα λεφτά και ας τα χαρίσουμε στην LM».

Η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής θα συνεδριάσει την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, όπως ανακοινώθηκε κατά την συενδρίαση.

φωτογραφία αρχείου Eurokinissi