Καμμένος: Ο Τσίπρας με «γέλασε» δύο φορές

Μια από τις κορυφαίες κοινοβουλευτικές λειτουργίες, αυτή της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ολοκληρώνεται απόψε με την ψηφοφορία στην Βουλή.

Τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων αναμένεται να συγκρουστούν χωρίς έλεος.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται βέβαιη ότι έχει εξασφαλίσει τον αριθμό των 151 βουλευτών που χρειάζεται για να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης, όμως τελικά το βλέμμα όλων είναι στραμμένο αλλού.

Είναι στην Συμφωνία των Πρεσπών και αν θα καταφέρει τελικά να φτάσει στην ολομέλεια της Βουλής. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η συμφωνία δεν μπορεί να περάσει από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, αφού η κυβέρνηση δεν διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία.

Και επίσης, σήμερα έγινε γνωστό ότι τον Σπύρο Δανέλλη αντικατέστησε στην εν λόγω επιτροπή ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής δήλωσε πως » tο ερώτημα δεν είναι επί του ονόματος αλλά επί των όρων, είπε ο κ. Καμμένος. Αν ρίχναμε την κυβέρνηση, η Ελλάδα δεν θα έβγαινε από τα μνημόνια».

«Το κοινωνικό μέρισμα δεν θα είχε μοιραστεί. Εμείς με αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε, τους διαγράφουμε. Αν αποχωρούσαμε το καλοκαίρι του 2018 η Ελλάδα δεν θα είχε βγει από τα μνημόνια. Διέγραψα όσους αντάλλαξαν τον υπουργικό θώκο με την ψήφο».

«Βρίσκομαι στην θέση να αναγκάζομαι να ψηφίσω όχι σε αυτή την συμφωνία και στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Διαφωνούσα και θα διαφωνώ.Είμαστε λοιπόν σε μια κρίσιμη για την πατρίδα μας περιοδο. Στη Βουλή μέσα δεν συγκρούονται δυο διαφορετικές απόψεις. Εκείνοι ποιυ διαφωνούν με τις Πρέσπες και αυτοί που συμφωνούν αλλά τρεις διαφορετικές απόψεις».

«Στη συμφωνία που κάναμε με τον πρωθυπουργό ήταν ξεκάθαρο ότι εμείς δεν θα συμφωνήσουμε σε λύση που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Η διαβεβαίωση που είχαμε ήταν ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση μετά τις εκλογές».

«Η διαβεβαίωση την οποία είχαμε τον Ιούνιο ήταν ότι η συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές και τελικά αυτό άλλαξε και το Νοέμβριο μας διαβεβαίωσαν ότι θα έρθει μετά τον Μάρτιο. Εχουμε δυο φορες την αλλαγή στάσης του κυβερνητικού μου εταίρου απέναντί μου».

Πηγή: Newsit.gr