Καμμένος: «Ο Ζάεφ παραβιάζει την Συμφωνία των Πρεσπών»

Θέμα ακύρωσης της συμφωνίας από την Ελλάδα θέτει ανοιχτά ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι ο Ζόραν Ζάεφ παραβιάζει τη συμφωνία, σε συνέντευξη του που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, ο Ζάεφ κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα στα Σκόπια παραβιάζει τη συμφωνία που έχει υπογραφεί στις Πρέσπες. Μάλιστα, ο Υπουργός αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τηλέφωνο τον Ζόραν Ζάεφ και του είπε ότι παραβιάζει τη συμφωνία, ενώ ανάλογες, τόνισε ήταν οι δηλώσεις και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αυτή η συμφωνία δεν έχει ισχύσει από τη πλευρά των Σκοπίων, τόνισε ο υπουργός Άμυνας, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Ζάεφ μιλάει για Μακεδονία και όχι για Βόρεια Μακεδονία.

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι θα κάνει τα πάντα για να μην έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή, λέγοντας πως εάν αυτή η συμφωνία πρόκειται να έρθει στη Βουλή τότε ο ίδιος και οι υπουργοί του θα παραιτηθούν.

Ο ΥΕΘΑ, ερωτηθείς για την κυβερνητική συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, υπεραμύνθηκε της συνεργασίας λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τους Υπουργούς που προέρχονται από τις τάξεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ξεπέρασαν τους εθνικούς κινδύνους.

Ως άνοιγμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ερμηνεύθηκαν τα όσα είπε στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος αναφορικά με τη ΝΔ. Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε τον Πρόεδρο της ΝΔ να συμφιλιωθεί με τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ και να σταματήσει η αντιπαράθεση. Έθεσε βέβαια και όρους ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη να απομακρύνει από τη ΝΔ συγκεκριμένα πρόσωπα.
«Εγώ αυτό που θα ήθελα από τον Κυριάκο και του το λέω ευθέως και να αφήσει τα «Σημιτικά» «τζάμπα μάγκες». Να κοιτάξει να ρθει κοντά να πάρει τους σοβαρούς που είναι στη ΝΔ να πετάξει έξω όλα αυτά τα φασισταριά που έχει μαζέψει. Μιλάω για τον κ. Βορίδη, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Πλεύρη που είναι με το ΛΑΟΣ, οι οποίοι δεν έχουν καμία θέση είναι τα άκρα που έλεγε ο Καραμανλής», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Και συνέχισε: «Να φέρει στην παράταξη πίσω ανθρώπους οι οποίοι υπηρέτησαν σε κυβερνήσεις της ΝΔ με σοβαρότητα, να κοιτάξει να συμφιλιωθεί με τα άλλα κόμματα που αυτή την στιγμή κυβερνούν και να γίνουμε μια κυβέρνηση η οποία θα βγαίνει προς τα έξω και θα στηρίζει το εθνικό συμφέρον και όταν θα τα ξεπεράσουμε όλα αυτά ξανατσακωνόμαστε. Δεν θα γυρίσουμε τον ελληνικό λαό σε αυτά που λέει ο Βορίδης, στον εμφύλιο πόλεμο. Να χωρίζουμε πάλι σε κομμουνιστές και εθνικόφρονες την πατρίδα μας και να σφαχτούμε μεταξύ μας».

Σε άλλο σημείο είπε ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε άλλη συμπεριφορά φέρνοντας στην χώρα επενδύσεις και τότε ναι θα μπορούσα να μιλήσω μαζί του. Τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε μαζί όλοι. Στο ερώτημα αν κάνει άνοιγμα στη ΝΔ απάντησε: «Η ΝΔ είμαι εγώ και όχι αυτοί κ. Παπαδάκη. Δεν είναι τα άκρα που δεν συνεργάζεται ο Καραμανλής, ούτε οι νεοφιλελεύθεροι που τους διέγραψε ο ίδιος ο Μητσοτάκης».

 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του ΥΕΘΑ: