Καμμένος: Όποιοι υψώνουν σημαίες θα πρέπει να είναι και έτοιμοι να τις υπερασπιστούν!

Καταπέλτης ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Βουλή για τους νεαρούς που ύψωσαν ελληνικές σημαίες σε βραχονησίδες – «Αυτός που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου θα πρέπει να είναι και έτοιμος να την υπερασπιστεί» – Κανέναν δεν ικανοποιεί η εικόνα του γ.γ. του ΝΑΤΟ να ακούει στωικά τις προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου.

Για όλα μίλησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Ο κ. Καμμένος κάλεσε την επιτροπή να υιοθετήσει μαι κοινή εθνική θέση. «Ο ελληνικός λαός περιμένει μια εθνική θέση. Μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφορές αλλά η διαμόρφωση εθνικής θέσης ιδιαίτερα όταν η πατρίδα προκαλείται από κάποιον που έχει ξεκινήσει έναν υβριδικό πόλεμο είναι αναγκαία η εθνική θέση», είπε.

Για το θέμα της αμφιβήτησης των Ιμίων από την Τουρκία ο κ. Καμμένος μίλησε για παραλήρημα του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας και αφού ζήτησε να διαβάσει την απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, κάλεσε την Βουλή να υιοθετήσει μια εθνική θέση απέναντι στην Τουρκία.

Τι εννοούσε ο Κουβέλης με τον ακήρυχτο πόλεμο

Για τον υπουργό αναπληρωτή Άμυνας, Φώτη Κουβέλη και την φράση ότι υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο, είπε:

«Η δήλωση, έγινε μετά την κηδεία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου που έπεσε με το Μιράζ. Έπεσε με το Μιραζ εν ώρα υπηρεσίας και ενεκα αυτής προασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της χώρας. Ήρωας σε έναν ακήρυχτο πολεμο εν καιρώ ειρήνης. Αυτός είναι ο ακήρυχτος πόλεμος που περιέγραψε ο κ. Κουβέλης. Όπως και ακήρυχτος πόλεμος ειναι αυτο που περιέγραψε πολύ σωστά ο κ. Ξυδάκης προηγουμένος. Ο ακήρυχτος πόλεμος, ο υβριδικός πόλεμος, ο ψυχολογικός πόλεμος στον οποίο δεν πρέπει να υποκύψουμε.Ο ψυχολογικό πόλεμος ο οποίος δεν θα πρέπει να δημιουργήσει φόβο στους Έλληνες. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι Ελληνες. Είμαστε μια ασφαλής χώρα, είμαστε μια χώρα ισχυρή, βγαίνει απο μια οικονομική κρίση. Δεν εχει να φοβηθεί τίποτα η ελληνική οικογένεια. Δεν κινδυνεύουν ούτε οι Ελληνες ούτε οι τουρίστες.Ο πόλεμος αυτος γίνεται για να πληγεί η χώρα και σε αυτον τον πόλεμο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί. Δεν είναι τουρκικό σήριαλ οι διάφορες ειδήσεις που διαρρέουν μέσω διαφόρων ύποπτων ή μη μπλογκ και μεταφέρονται ως πραγματικές ειδήσεις μέσα απο τα κανάλια πρώτης γραμμής», είπε ο κ. Καμμένος.  Πρόκειται για ψευδή σενάρια που δεν υπάρχουν ποτέ, τόνισε»

Οι σημαίες στις βραχονησίδες

Αναφερόμενος στα περιστατικά της ύψωσης της σημαίας από νεαρούς σε βραχονησίδες στο σύμπλεγμα των Φούρνων ο υπουργός Αμυνας είπε:

«Ο όρκος που δίνουν οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες και όλοι οι Έλληνες όταν παρουσιαζόμαστε είναι να φυλάσουμε τις σημαίες μέχρι τις τελευταίες ρανίδες του αίματος μας και αυτό πράττει ο ελληνικός στρατός, και αυτο πράττουν οι Έλληνες πολίτες και ο ελληνικός λαός. Εκείνος που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει θα πρέπει να την υπερασπιστεί ή να έρθει στον στρατό κα να πεί οτι εγλω αποφάσισα σήμερα με δυο φίλους μου, που είναι Πάσχα να βάλουμε μια σημαία εκεί. Να το ξέρετεσας ενημερώνουμε και σας καλούμε  να την υπερασπιστείτε. Και θα δώσουμε και δυο G3 αφου ειναι στην Εθνοφυλακής να την υπερασπιστούν και οι ίδιοι. Διότι βεβαίως και σε κάθε ελληνικό νησί μπορούμε να βάλουμε μια σημαία αλλά το θέμα ειναι οτι η σημαία αποτελεί σύμβολο. Και η προβολή σημαίας αποτελεί ισχυρή πράξη εθνικής κυριαρχίας. Όταν την σημαία την τοποθετεί κάπου κάποιος πρέπει να διασφαλίσει οτι ο ίδιος ή με ενημερωμένες ένοπλες δυνάμεις θα την υπερασπιστεί με το αίμα του μέχρι το τέλος. Η προβολή της εθνικής κυριαρχίας δια της προβολής του εθνικού συμβολου είναι πράξη που ειναι και υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει και την δυνατότητα εν συνεχεία  να μπορέσει να την στηρίξει. Οι προβλεπόμενες σημα΄ίες όπως υπάρχει ο σχεδιασμός εκει που πρέπεθ να μπουν έχουν μπεί και τις υπερασπιζόμαστε με ολες τις δυνάμεις μας. Στρατός, Έθνος, πολίτες. Δεν υπάρχει θεμα αμφισβήτησης. Τα νησιά και η εθνική τους κυριαρχία περιγράφεται απο τις διεθνή συνθήκες. Και η Συνθήκη της Λωζάνης, ναι, είναι μια διεθνής συνθήκη, αποδεκτή και δεσμευτική για μας και βεβαίως και για το ΝΑΤΟ. Και βεβαίως και για την Τουρκία. Και η Τουρκία έχει υπογράψει την Συνθήκη της Λωζάνη. Και για την ΕΕ και για όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Και για τον ΟΗΕ. Στα πλαίσια αυτά, η Ελλάδα έχοντας με το μέρος της το δίκαιο, μπορεί να κερδίσει τα δίκαιά της όταν είναι ενωμενη».

Μομφή για τον γ.γ. του ΝΑΤΟ

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στις τουρκικές φυλακές. Ο υπουργός Άμυνας στηλίτευσε και την στάση του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν αντέδρασε όταν ο τελευταίος εξαπέλυε επίθεση εναντίον της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει τα δίκαιά της όταν είναι ενωμένη. Στο θέμα των δυο αξιωματικών είναι θέμα που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις. Μακάρι να είχα διαψευστεί όταν τους ανέφερα ως ομήρους. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που έχει ομήρους μόνο τους Ελληνες αξιωματικούς. Εχει και αμερικανό πολίτη. Τον Πάστορα Μπράνσον. Η χθεσινή απόφαση του ευρωκοινοβουλίου έχει διαιίτερη σημασία γιατί αποδεικνύει την παραβίαση του εθνικού δικαίου και την συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση δυο ευρωπαίων αξιωματικών. Όλοι θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα δυο αυτά στελέχη έκαναν περιπολία στα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα. Τα δυο στελέχη έψαχναν εκείνη την ώρα για διακινητές. Κανέναν δεν ικανοποιεί η εικόνα του γ.γ. του ΝΑΤΟ να ακούει στωικά τις προκλήσεις του Τούρκου. Κάποιοι λένε ότι είμαι εξαφανισμένος. Δεν είναι ο ρόλος του υπουργού Άμυνας να βγαίνει να δίνει συνεντεύξεις. Και δεν θα δινω συνεντεύξεις. Το υπουργείο Άμυνας θα κάνει το καθήκον του έχοντας την πολιτική εποπτεία των ενόπλων δυνάμεων που σας διαβεβαιώ ότι κάνουν το καθήκον τους».

 newsit.gr