Καμμένος σε Κιλιντζάρογλου: Απελευθερωμένοι κανόνες εμπλοκής για κινήσεις κατά της εθνικής κυριαρχίας

«Να ξέρουν ότι όσο φωνάζουν, μπορεί να κάνουν τη δυσφήμισή τους στο εξωτερικό, αλλά κινήσεις, οποιεσδήποτε, οι οποίες απειλούν εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας θα απαντηθούν με τους απελευθερωμένους κανόνες εμπλοκής από τις Ένοπλες μας Δυνάμεις.» ήταν το αυστηρό μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, προς τον αρχηγό της τουρκικής αντιπολίτευσης και στα κυβερνητικά στελέχη της γείτονος, για τις πολεμικές απειλές κατά τις Ελλάδας. 

«Εμείς δεν προκαλούμε. Αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό. Υπάρχουν κύκλοι εθνικιστικοί στην Τουρκία, οι οποίοι κυκλοφορούν χάρτες με το μισό Αιγαίο και τη μεγάλη οθωμανική αυτοκρατορία. Έχουν διάφορες δηλώσεις Τούρκων πολιτικών, οι οποίοι θέλουν να αναδειχθούν μέσα από την προκλητικότητα στην Ελλάδα. Αλλά υπάρχει και το διεθνές δίκαιο.» είπε ο κ. Καμμένος κατά τη διάρκεια της σύντευξης τύπου που παραχώρησε στους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Συμπλήρωσε μάλιστα: «Η Ελλάδα έχει τη δυναμική αλλά και την ηρεμία, να κατέχει με την μεριά της το διεθνές δίκαιο: τις αποφάσεις του ΟΗΕ για τη Κύπρο, το λυμμένο θέμα της θρησκευτικής, ελληνικής, μειονότητας στη Θράκη, όπως περιγράφει η Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά και εθνικής μειονότητας δικής μας, στην Ίμβρο στην Τένεδο αλλά και στην Πόλη.Αυτά είναι θέματα που προβλέπονται από διεθνείς συνθήκες και υπάρχουν οι σύμμαχοι μας, οι οποίοι, έχουν συνυπογράψει αυτές τις συνθήκες.»

Κατέληξε δε με δηκτικό ύφος: » Ολες αυτές οι φωνές, ορισμένων ακραίων στην Τουρκία, δυστυχώς δείχνουν οτι κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν την Τουρκία, από μια ευρωπαϊκή χώρα, σε μια θρησκευτική ισλαμική δημοκρατία. Αυτό είναι θλιβερό. Από εκεί και πέρα να ξέρουν ότι όσο φωνάζουν, μπορεί να κάνουν τη δυσφήμισή τους στο εξωτερικό, αλλά κινήσεις, οποιεσδήποτε οι οποίες απειλούν εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας θα απαντηθούν με τους απελευθερωμένους κανόνες εμπλοκής από τις Ένοπλες μας Δυνάμεις.» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.