Καμμένος: Στο Μαξίμου ο ΥΕΘΑ μετά την ενημέρωση στην Επιτροπή Εξοπλισμών

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντηση διεξάγεται μετά την ενημέρωση που παρείχε ο κ. Καμμένος στα μέλη της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής. Στην κορυφή της αντζέντας αναμένετο να βρεθεί η συμφωνία για την αναβάθμιση των 84 αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, η οποία επικυρώθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αξιωματική αντιπολίτευση και η ΔΗΜΣΥΜΠΑΡ εξέφρασαν αντιρρήσεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε η συμφωνία να διαβιβαστεί καταρχήν για εξέταση από την επιτροπή και εν συνεχεία να υπάρξει απόφαση του ΚΥΣΕΑ, Επιπλέον όπως επισήμαναν ο νόμος του 2011 προβλέπει ότι στη συνέχεια θα έπρεπε να διεξαχθεί η σχετική ενημέρωση της Βουλής. 

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες το «πράσινο» φως, της γνωμοδότησης για την υλοποίηση του προγράμματος φέρεται να το «άναψαν» όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που έχει τις πάγιες αντιρρήσεις σου σε σχέση με την σκοπιμότητα των προγραμμάτων αυτών.