Άκης στο SPIEGEL: ” Δεν ζήτησα ποτέ χρήματα ή παροχές για τα υποβρύχια”

το θέμα των υποβρυχίων επανέρχεται σήμερα το Γερμανικό περιοδικό der spiegel. Σε εκτενές ρεπορτάζ του που φιλοξενεί μάλιστα και δήλωση του πρώην Υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, το περιοδικό αναλύει την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην εταιρία Ferrostaal AG και άλλες γερμανικές εταιρίες για το θέμα των μιζών και των υποβρυχίων.
 
Ο εταιρικός δικηγόρος της ΜΑΝ, ζήτησε από τους ανακριτές της υπόθεσης να καλέσουν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας για να καταθέσουν, προκειμένου να έχουν μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για το θέμα.
 
Την ίδια στιγμή η αμερικάνικη εταιρία νομικών, Debevoise & Plimpton έχει συντάξει απόρρητη έκθεση (πάντα σύμφωνα με το περιοδικό) 175 σελίδων που αναλύει τι ακριβώς έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μέσα στη Ferrostaal, και φωτογραφίζει ποιοι και από ποιους δωροδοκήθηκαν. Από την έκθεση αυτή προκύπτει ένα επιπλέον ποσό για μίζες ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά το ποσό των μιζών ανεβαίνει στα 300.000.000 ευρώ, δηλαδή με μια απλοική μετάφραση το 1 από τα 4 υποβρύχια ήταν …μίζα.
 
Ο εισαγγελέας του Μονάχου που ερευνά την υπόθεση αναμένεται τις επόμενες ημέρες να καλέσει για να απαγγείλει κατηγορίες σε 2 υψηλόβαθμα στελέχη της Ferrostaal. Οι 2διευθυντές της εταιρίας έχουν υποδείξει τον Άκη Τσαχατζόπουλο ως αποδέκτη των χρημάτων. Ο ίδιος απάντησε στο περιοδίκό: “Ποτέ δεν έχω ζητήσει χρήματα ή παροχές σε σχέση με την αγορά των γερμανιών υποπβρυχίων.Οι Έλληνες εισαγγελείς έχουν ήδη διαβιβάσει τα σχετικά έγγραφα προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αθήνα, για να κάνει μια έρευνα “