ΚΥΣΕΑ: Συνεδρίαση για όλα τα ανοιχτά θέματα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, η συνεδρίαση-υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού-του ΚΥΣΕΑ για όλα τα ανοιχτά θέματα. Ψηλά στην ατζέντα του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας εκτιμάται ότι βρίσκεται η απόκτηση για λογαριασμό της Αεροπορίας του Στρατού Ξηράς, των ελικοπτέρων KIOWA από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού. 

Για την συγκεκριμένη προμήθεα έδωσε  εχθές διευκρινίσεις ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο κ. Αποστολάκης διαψεύοντας τα δημοσιεύματα που θέλουν τα συγκεκριμένα πτητικά μέσα να παραλαμβάνονται «γυμνά» τόνισε  ότι «και πυρομαχικά έχουν και σκοπευτικά. «

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη η συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση προβλέπει ότι απο τα 70 KIOWA που θα αποκτηθούν τα 36 θα ειναι πλήρως επιχειρησιακά Ακόμηενα μέρος αυτών θα χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ενώ τα υπόλοιπα θα αποτελέσουν το απαραίτητο στοκ για ανταλλακτικά.

«Η αγορά γινεται για την άμυνα των νησιών που θα αποκτήσουν μια παραπάνω δυνατότητα» τόνισε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας υπογραμμίζοντας ότι: «Η καλύτερη επιλογή θα ήταν να πάρουμε κατι καινούργιο. Εμφανίστηκε μια πρόταση την αξιολογούμε και κοιτάξαμε να δούμε τι επιλογές έχουμε. Ειναι μια αποδεκτή επιλογή πιθανώς δεν είναι η καλύτερη αλλά είναι εντός  των επιτρεπτών οικονομικών δεδομένων.