«Κορεάτης» ο Δαβάκης

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη στη Νότιο Κορέα, όπου συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψη, ο κ. Δαβάκης συμμετείχε στις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας κα Park Geun-hye , τον Πρόεδρο του Κορεατικού Κοινοβουλίου και μελών του ελληνοκορεατικού επιχειρηματικού forum. Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών, ο κ. Δαβάκης υπέγραψε συμφωνία με τον Κορεάτη ομόλογό του κ. Baek Seung-joo για αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Η επίσημη επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο μνημείο των Ελλήνων πεσόντων του Εκστρατευτικού Σώματος του πολέμου της Κορέας (1950 -53).

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ο κ. Δαβάκης δήλωσε: «Η συγκίνηση είναι μεγάλη, γιατί η παρουσία μας εδώ, με επικεφαλής τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σηματοδοτεί την τιμή και την αναγνώριση που η Ελληνική Πολιτεία αποτίει στους πεσόντες μαχητές του πολέμου της Κορέας. Η θυσία τους έκανε ξακουστή στα πέρατα του κόσμου την Ελληνική ανδρεία, η οποία πάντοτε μαχόταν για τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων . Η συγκίνηση γίνεται μεγαλύτερη γιατί στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν και οι βετεράνοι εκείνου του εκστρατευτικού σώματος, ο Υποστράτηγος ε.α. Στυλιανός Δράκος και ο Αντισμήναρχος ε.α Ακριβός Τσολάκης». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ευχάριστη έκπληξη από το Δαβάκη – Ποιους συνάντησε ο ΥΦΕΘΑ

Δαβάκης – Γεννηματά: Τι είπε για την «κόντρα» τους ο ΥΦΕΘΑ