Το μήνυμα Κοτζιά για την αλβανική υπηκοότητα στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Ως μέτρο αναγνώρισης του βαθιά ανθρωπιστικού έργου του αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιου αλλά και ως μέτρο ενίσχυσης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δύο λαούς  είναι το μήνυμα που έστειλε  με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς την απόδοση σήμερα της αλβανικής υπηκοότητας από τον Πρόεδρο Ιλίρ Μέτα στον ελληνορθόδοξο ιερωμένο. 

«Χαιρετίζω την απόδοση σήμερα της αλβανικής υπηκοότητας στον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, έναν σοφό άνθρωπο, από τον Πρόεδρο της χώρας κύριο Μέτα. Ενα μέτρο αναγνώρισης του βαθιά ανθρωπιστικού έργου του και ενισχυσης της εμπιστοσύνης αναμεσα στους λαούς μας.» έγραψε συγκεκριμένα στο  tweet του, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. 

Το tweet του Έλληνα ΥΠΕΞ

Νωρίτερα ο αλβανός Πρόεδρος, Ιλίρ Μέτα με μια  ανάρτηση του στο Facebook αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο 25ετές έργο του έλληνα ιερωμένου τονίζοντας παράλληλα την χρονική  συγκυρία της απόδοσης ιθαγένειας στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας. Συγκεκριμένα είχε γράψει: 

«Αγαπητοί φίλοι, παραμονές Χριστουγέννων, έχω την χαρά να κάνω δημοσίως γνωστή την απόφασή μου να χορηγήσω αλβανική ιθαγένεια στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, στον Μακαριότατο Αναστάσιο!.»

O Μέτα αναφέρθηκε στην προσφορά του Αρχιεπισκόπου για την ανόρθωση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, την προσφορά του για την θρησκευτική συνύπαρξη στη χώρα κ.ά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, σύμφωνα με τους περισσότερους αλβανικούς τ/σ και τις ιστοσελίδες τους, απέστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, με την οποία τον ενημερώνει για την απόφασή του να του χορηγήσει την αλβανική ιθαγένεια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ