Κουμουτσάκος για τουρκική NAVTEX: Η Άγκυρα διατηρεί και τροφοδοτεί την ένταση στο Αιγαίο

Τι δήλωσε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Κουμουτσάκος για τουρκική NAVTEX: Η Άγκυρα διατηρεί και τροφοδοτεί την ένταση στο Αιγαίο

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η νέα απαράδεκτη τουρκική NAVTEX και η επίμονη παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, διατηρούν και τροφοδοτούν την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο”, δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος, τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως “η Άγκυρα βάζει έτσι σε δοκιμασία τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Η ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά πρέπει να βρει απέναντί της όχι μόνον την Ελλάδα και τα θιγόμενα κράτη, αλλά το σύνολο της διεθνούς κοινότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Νέο σκηνικό έντασης στο Αιγαίο: Η Τουρκία με NAVTEX “αποκλείει” το Καστελόριζο – ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.