Κουβέλης: Δυσφορία του ΑΝΥΕΘΑ για το νομοσχέδιο της Εθνοφυλακής

Την έντονη δυσφορία του υπουργού Αναπληρωτή, Εθνικής Άμυνας, κ. Φώτη Κουβέλη φέρεται να έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Εθνοφυλακή.

Με το επίμαχο νομοσχέδιο όπως είχε γράψει το OnAlert επέρχονται δραστικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον θεσμό της Εθνοφυλακής, και στην αιχμή τους βρίσκεται η δυνατότητα ένταξης και των γυναικών. Παρέμβαση που έρχεται σε «σύγκρουση», με την πάγια αντίθεση που έχει εκφράσει από καιρό και με ξεκάθαρο τρόπο ο αναπληρωτής Υπουργός. 

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Κουβέλης, ο οποίος έχει στο χαρτοφυλάκιό του-μεταξύ άλλων-και την αρμοδιότητα της εθνοφυλακής, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες, να εξέφρασε γραπτώς την δυσφορία του και προς τον αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή. Αφορμή η τελευταία άσκηση εθνοφυλάκων στην Ικαρία, στην οποία είχε δώσει το παρών και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, και κατά τη διάρκεια της, προβλήθηκε η δραστηριότητα και της πρώτης γυναίκας – στελέχους της εθνοφυλακής. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ζητήθηκε από τον αρχηγό του Στρατού Ξηράς επαρκής αιτιολόγηση για την παρουσία της συγκεκριμένης γυναίκας στην εκπαιδευτική δραστηριότητα των εθνοφυλάκων, παρά το γεγονός ότι δεν καλύπεται από τις διατάξεις του υπάρχοντος νομικού πλαισίου που διέπει τον θεσμό της Εθνοφυλακής.