Κρίσεις 2017: Αποφάσεις για την πλήρωση θεσεων σε ΑΝΣ και ΑΑΣ

Ξεκίνησε από τις 11 00 το πρωί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) υπό την προεδρία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και μέλη τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Αρχηγό  ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου.

Οι τακτικές κρίσεις αρχίζουν σήμερα με την απόφαση για πλήρωση των κενών θέσεων στο Ανώτατο Συμβούλιο Ναυτικού (ΑΝΣ) και Αεροπορίας (ΑΑΣ). Όπως σημειώνουν κύκλοι του ΥΕΘΑ, οι Αρχηγοί έχουν ολοκληρωμένη εικόνα, για τις συνολικές απαιτήσεις όσο και για το κρίσιμο χρονικό σημείο το οποίο διέρχεται η χώρα σε ότι αφορά τις σχέσεις με τη γείτονα Τουρκία, με αποτέλεσμα το καθοριστικό κριτήριο στη διαδικασία επιλογής προσώπων να είναι οι ικανότητες των αξιωματικών που κρίνονται.

Οι περιστάσεις απαιτούν αξιοκρατία και λήψη αποφάσεων με γνώμονα τις επιχειρησιακές ετοιμότητες και ως εκ τούτου η επιλογή αναμένεται να διαρκέσει αρκετή ώρα.

Με την ολοκλήρωση της αρχικής φάσης και συμπλήρωσης της σύνθεσης του ΑΝΣ και ΑΑΣ, θα ξεκινήσουν αμέσως οι συνεδριάσεις των Ανώτατων Συμβουλίων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού.

Στάση αναμονής τηρείται από όλες τις πλευρές ειδικά σε ότι αφορά το ΓΕΣ καθώς μένει να διευκρινιστεί εάν και κατά πόσο θα έχουμε αναδιαμόρφωση στις τοποθετήσεις Ταξίαρχων και Συνταγματαρχών στην έκταση που έγινε στα ανώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας στα μέσα Ιανουαρίου.