Κρίσεις 2019: Νέες «ρουκέτες» Καμμένου και επίθεση στον Ρήγα

Ο τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε νέες «ρουκέτες» σήμερα, σε δηλώσεις του, αναφορικά με τις κρίσεις που έλαβαν χώρα στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, βάζοντας στο στόχαστρο  τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Ρήγα και την κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το Μαξίμου προσπαθούσε 4 χρόνια να διεισδύσει στο ΥΠΕΘΑ αλλά κάθε φορά σταματούσε στο γραφείο του», ενώ επανέλαβε και τις «αιχμές» έναντι του Επίτιμου Α/ΓΕΑ Γιώργο Αντωνετσή.

Ειδικότερα, ο Πάνος Καμμένος, σε εκπομπή του ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί, αναφέρθηκε εκτενώς στις κρίσεις που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αρχής γενομένης από την προηγούμενη Παρασκευή με την τοποθέτηση του νέου Α/ΓΕΕΘΑ Πτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου.

Ο Πρέοδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι πριν φύγει από Υπουργός συζήτησε ευρέως με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον σημερινό ΥΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη, όπου ο Πάνος Καμμένος τους ζήτησε να μην υπάρξουν πολιτικά κριτήρια στις κρίσεις των ΕΔ, ενώ για 4 χρόνια δεν υπήρξε ούτε αρνητική δήλωση.

Ο Καμμένος συνέχισε λέγοντας «ότι διάφορες επιθυμίες δεν πέρασαν. Και μάλιστα επειδή ήξερα ότι θα χτυπηθούν δυο συγκεκριμένοι αξιωματικοί, ο κ. Παυλόπουλος ο Ναύαρχος ο Αρχηγός Στόλου και ο κ. Μανωλάκος που είχαν στοχοποιηθεί περισσότερο για το εθνικό θέμα είχα πει στον Πρωθυπουργό ότι τουλάχιστον αυτούς τους δυο πρέπει να τους προστατεύσεις».

Η αναφορά του Πάνου Καμμένου σε δύο εξαιρετικά σημαντικούς Ανώτατους Αξιωματικούς των ΕΔ και το παρασκήνιο πίσω από τις συναντήσεις του με οτν Αλέξη Τσίπρα, έφερε την ερώτηση περί ενεργούς εμπλοκής του Μεγάρου Μαξίμου στο ΥΠΕΘΑ, με τον Καμμένο να απαντά και να απασφαλίζει κατά της κυβέρνησης και του ΑΝΥΕΘΑ Ρήγα, λέγοντας ότι:

» Η προσπάθεια [τους] να διεισδύσουν εδώ και τέσσερα χρόνια στο ΥΠΕΘΑ, σταματούσε στο γραφείο του υπουργού. Ο κ. Ρήγας έχει στο γραφείο του έναν κομματικό που λέγεται Μπαλάφας και είναι συγγενής είναι γαμπρός ενός παλιού Πτεράρχου του κ. Αντωνετσή της εποχής Τσοχατζόπουλου- Ππαπαντωνίου, που αξιωματικοί ήταν πράσινοι και μπλε.

Αυτοί λοιπόν βγάλανε το μένος τους με τις πρώτες κρίσεις. Οι δυο άνθρωποι που ήταν επιχειρησιακά οι πιο κατάλληλοι αποστρατεύονται, ο Α/ΓΕΣ που ήταν ο άριστος των αρίστων αποστρατεύεται και δεν γίνεται Α/ΓΕΕΘΑ και από εκεί και πέρα αρχίζει να λειτουργεί ένα σύστημα το οποίο είχα εκδιώξει. Φοβάμαι ότι αρχίζει ο κομματισμός όχι ΣΥΡΙΖΑ αλλά του παλιού ΠΑΣΟΚ της εποχής του Σημίτη. Της εποχής των μεγάλων αγορών .

Ο Πάνος Καμμένος κατέληξε σε ό,τι αφορούσε το θέμα των κρίσεων και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δηλώνοντας πως «η ηγεσία είναι μια ηγεσία άριστη. Με τους αξιωματικούς συνεργάστηκα άριστα. Άδικες ήταν οι αποστρατείες που έγιναν.

Έκανε και μια επίδειξη ο κ. Ρήγας και το κομματικό, σαν να μου λέει τώρα που έφυγες γράφουμε και εσένα και τον υπουργό το σημερινό και πιθανώς και τον Πρωθυπουργό.

Την πρώτη μέρα απέλυσαν ανθρώπους, παιδιά που δεν είχαν καμία σχέση με την πολιτική και τους πέταξαν στο δρόμο

Φοβάμαι πολύ ότι ο Υπουργός αντιμετώπισε αυτό το ΚΥΣΕΑ σαν αρχηγός και όχι σαν Υπουργός».