Έκτακτο – Κρίσεις Αρχηγών: Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr, πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του.

Αιφνίδιες όσο και σαρωτικές είναι οι αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έπειτα από την πρωινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμύνης (ΚΥΣΕΑ) που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και μετά από σχετική εισήγηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης.

Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε η αντικατάσταση και των τριών Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, ανατρέποντας πλήρως όλα τα «προγνωστικά» και τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Στη θέση λοιπόν του Αρχηγού ΓΕΣ Αντι/γου Αλκιβιάδη Στεφανή, αποφασίστηκε η τοποθέτηση του έως πρότινος  .

Στην θέση του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ τοποθετείται ο Αντιναύαρχος  ΠΝ, ως τώρα .

Στην θέση του ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, τοποθετείται ο Αντιπτέραρχος (Ι) , ως σήμερα Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο έκτακτο ΚΥΣΕΑ, αποφασίστηκε η συνέχιση της θητείας των