Ξεκίνησε η μάχη στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης

Mε ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης. «Αγύρτες, αναξιόπιστοι και επικίνδυνοι στη ΝΔ – Ο Καμμένος κάνει λάθος, δεν χρειαζόταν να καταψηφίσει την κυβέρνηση – Θέτει σε κίνδυνο όσα πετύχαμε». «Είμαι βέβαιος ότι αυτό που πράττουμε είναι το σωστό και το πατριωτικό», είπε για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Βαρίδι το Σκοπιανό, πατριωτική ευθύνη να το λύσουμε – Διαφωνώ με τον Καμμένο αλλά σέβομαι τη θέση του». «Να είστε πιο προσεκτικός όταν μιλάτε για αποστασίες λόγω οικογενειακής παράδοσης», είπε απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη.

Η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:00 στη Βουλή στις 12:00, με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η μάχη αναμένεται να γίνει σε υψηλότατους τόνους, όπως άλλωστε “δείχνει” το κλίμα των τελευταίων ημερών και με κοινοβουλευτικές ομάδες που δεν θα τις αναγνωρίζουμε, αφού τα πρόσωπα δεν είναι ίδια με χθες.

Η διαδικασία θα είναι εξπρές και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης και πάλι με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και φυσικά με την ονομαστική ψηφοφορία. Στόχος της κυβέρνησης είναι μόλις τελειώσει το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης να καταθέσει στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η οποία μετά τη στάση του Ποταμιού εξελίσσεται σε θρίλερ για γερά νεύρα.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο live blog του newsit.gr