ΚΥΣΕΑ: Τι συζητήθηκε για τα ελληνoτουρκικά στην τρίωρη συνεδρίαση

Ευρεία αποτίμηση της διαμορφωθείσας κατάστασης στα Ελληνοτουρκικά και των ενδεχομένων που μπορεί να τροφοδοτήσει η προεκλογική περίοδος στη γείτονα έγινε στην τρίωρη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Κατά πληροφορίες έγινε ενδελεχής ανάλυση όλων των δεδομένων που συλλέγονται από τα διαφορετικά δίκτυα πληροφοριών και εξετάστηκαν πολλά και διαφορετικά σενάρια αλλά και η ελληνική αντίδραση σε αυτά.

Στο μέτωπο των εξοπλιστικών ακόμη δεν έχουν γνωστοποιηθεί ποιές είναι οι τελικές αποφάσεις του κυβερνητικού οργάνου. Έως ότου κλείσουν οι πόρτες για την δειξαγωγή της μαραθώνιας -όπως αποδείχθηκε- συνεδρίασης εκπέμπονταν θετικά μηνύματα για το πρό των 85 F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Άλλωστε αδειάζει η άμμος στην κλεψύδρα, καθώς εκπνέει στις 30 Απριλίου η παράταση που ζητήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ προκειμένου να απαντηθεί η αμερικανική πρόταση (LOA). 

Όπως ήδη έχει αναφέρει το onalert.gr το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει με όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, σε ότι αφορά την επικύρωση της συμφωνίας. “Αρχίζει και φθάνει ο κόμπος στο χτένι, οπότε θέλω να πιστεύω μες την εβδομάδα να έχουμε το ΚΥΣΕΑ και να μπει το νερό στο αυλάκι” έλεγε χαρακτηριστικά ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στο επίκεντρο είναι και η διακρατική συμφωνία για το πρόγραμμα εν συνεχεία υποστήριξης των Mirage 2000. Επιπλέον, θα γίνει μια πρώτη παρουσίαση των δεδομένων για το πρόγραμμα χρονομίσθωσης των φρεγατών Fremm καθώς και για τον σχεδιασμό πρόσκτησης των φρεγατών Belharra.