Κυβέρνηση «καλύπτει» Δένδια και Φλώρο: Δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσης του ΥΕΘΑ – Πλήρης η εμπιστοσύνη σε Α/ΓΕΕΘΑ και ΕΔ

Σε πλήρη στήριξη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, προχώρησε σήμερα η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, Παύλου Μαρινάκη, ενώ επανέλαβε πως δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού ή απομάκρυνσης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), Νίκου Δένδια.

Ξεκινώντας την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των νεκρών στο τροχαίο της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη.

«Η είδηση του τραγικού δυστυχήματος στη Λιβύη που οδήγησε στο θάνατο πέντε συμπολίτες μας που είχαν μεταβεί εκεί για ανθρωπιστική βοήθεια, μας γέμισε οδύνη. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων αυτού του συγκλονιστικού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης.

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων περί του ελλείμματος ενημέρωσης σχετικά με το τραγικό δυστύχημα από τις πρώτες ώρες του συμβάντος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «αυτή την ενημέρωση είχε αρχικά, για ελαφρούς τραυματισμούς δηλαδή, και αυτή έδωσε».

Ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε μάλιστα πως δεν υπάρχει κανένα θέμα μη εμπιστοσύνης στον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης, ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο απομάκρυνσης του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια, ούτε ανασχηματισμού.

Σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας της ελληνικής αποστολής στην Λιβύη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως είναι ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα και κάποιοι προσπαθούν να αναπαράξουν αναληθή στοιχεία.

«Πρόκειται για ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αυτό είναι ξεκάθαρο. Η ελληνική κυβέρνηση συνέλεξε πληροφορίες μετά το τραγικό συμβάν», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

Μάλιστα σε αυτό το σημείο διέψευσε και την εμπλοκή της ΕΥΠ στις έρευνες, όπως ανέφεραν πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον Alpha το βράδυ της Δευτέρας. «Δεν ισχύει η πληροφορία ότι μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Λιβύη. Το διαψεύδουμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά.