«Λάθος ο διπλασιασμός ΦΠΑ στα νησιά» λέει ο Δένδιας που «βλέπει φως» το 2020

“Στρατηγικό λάθος” χαρακτήρισε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας τον διπλασιασμό του ΦΠΑ στα νησιά και υποσχέθηκε επαναφορά της χώρας στα επίπεδα προ του 2009, περίπου το 2020.

Όλα αυτά από την Σάμο όπου έκανε περιοδεία.
 
Ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε στρατηγικό λάθος τον διπλασιασμό του Φ.Π.Α στα ξενοδοχεία και τόνισε πως είναι μέτρο που λήφθηκε κάτω από την πίεση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα πριν από τις γιορτές. Μάλιστα, τάχθηκε κατά της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.
 
Όσον αφορά στο δίλημμα που πρέπει να απαντήσει ο ψηφοφόρος, ο Υπουργός επισήμανε ότι οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ μιας πολιτικής που εγγυάται τη συνέχιση ανάκαμψης της χώρας και μιας αλόγιστης πολιτικής παροχολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε μάλιστα ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς είναι μετριοπαθές και εφικτό στην υλοποίησή του συγκριτικά με αυτό που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Η σεισάχθεια είναι ένα μεγάλο παραμύθι. Έτσι, δεν θα πληρώσουν όχι μόνο οι έχοντες αλλά και οι μη έχοντες. Ο Πρωθυπουργός δεν υποσχέθηκε διορισμούς στο δημόσιο, όπως ο κ. Τσίπρας, αλλά δεσμεύτηκε να υπάρξουν οι προοπτικές ώστε να δημιουργηθούν στον ιδιωτικό τομέα νέες θέσεις εργασίας. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα για να μπορέσει το 2021 να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν την κρίση. Ήδη η ανάκαμψη θα αρχίσει να φαίνεται περισσότερο από το φθινόπωρο του 2015» υπογράμμισε.
 
Ο κ. Δένδιας εξήγησε ότι η κυβέρνηση δέχεται άδικη κριτική διότι κλήθηκε να διορθώσει τα λάθη που προκάλεσε η άφρονα πολιτική της κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου μετά τον Οκτώβριο του 2009. «Η Ελλάδα είναι σαν τον ασθενή που έχει βγει από την εντατική και βρίσκεται στον θάλαμο ανάνηψης. Μπορεί να σωθεί και πρέπει να φροντίσουμε να γίνει καλά ψηφίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά που αποδείχθηκε καλός γιατρός», σημείωσε.
 
Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού η οικονομία θα έχει επανέλθει στα προ κρίσεως δεδομένα το 2020 ακολουθώντας την επιτυχημένη μεταρρυθμιστική πολιτική που έχει εφαρμοστεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια και υπογράμμισε πως από το φθινόπωρο του 2015 θα εμφανιστούν στην κοινωνία τα πρώτα σημάδια βελτίωσης, στο πεδίο της αποκαλούμενης πραγματικής οικονομίας.
 
Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι η προσφυγή σε δεύτερες εκλογές θα προκαλέσει πρόσθετα προβλήματα στην χώρα και γι’ αυτό η Ν.Δ. αποτελεί δύναμη υπευθυνότητας και συνεννόησης μέσα από τις οποίες μπορούν να προκύψουν συνεργασίες. Υπενθύμισε πάντως ότι «η χώρα σύρθηκε σε εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, τορπιλίζοντας κάθε προσπάθεια εθνικής συνεννόησης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».
 
Όσον αφορά στο θέμα της Μετανάστευσης ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί