Λίβυος ΥΠΕΞ: «οι αξιωματικοί μας που σπούδασαν Ελλάδα, είναι …αστέρια»!

Καλύτερα καταρτισμένοι και από αυτούς που σπούδασαν στις ΗΠΑ είναι οι Λίβυοι αξιωματικοί που φοίτησαν στην
Ελλάδα, τόνισε δημόσια ο Υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης κ Αμντελαζίζ επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι τωρα είναι ηγετικά στελέχη.

Ειδική αναφορά στους εκατοντάδες Λίβυου αξιωματικούς που έχουν αποφοιτήσει από τις στρατιωτικές ακαδημίες της Ελλάδας -και τους 53 Λίβυους που φοιτούν στις σχολές τώρα-  έκαναν οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Λιβύης κκ Αβραμόπουλος και Αμντελαζίζ κατά τις δηλώσεις τους μετά την συνάντησή τους και τις συνομιλίες που είχαν στην Τρίπολη.
Μάλιστα σε ειδική ερώτηση για την αξιοποίηση των αξιωματικών του λιβυκού στρατού που εκπαιδεύονται στην Ελλάδα ο κ. Αμντελαζίζ είπε επί λέξη:

<< Σε ό,τι αφορά  τους 53 αξιωματικούς, που αποφοιτούν από την Ελλάδα, θέλω να σημειώσω ότι έχουμε επιτακτική ανάγκη για τέτοια στελέχη. Ειδικότερα τώρα, που ξεκινάμε την αναδιοργάνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, εμείς θεωρούμε την εκπαίδευση που προσφέρει η Ελλάδα στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας πολύ υψηλό. Εμείς είχαμε ξεκινήσει τη συνεργασία μας σε αυτόν τον τομέα από τη δεκαετία του ’70. Ένα παράδειγμα μόνο θέλω να σας αναφέρω για αυτούς που είχαν εκπαιδευτεί στον στρατιωτικό τομέα στην Ελλάδα. Οι Λίβυοι που είχαν αποφοιτήσει από την Ελλάδα, τώρα είναι ηγετικά στελέχη στη Λιβύη. Ήταν πάρα πολύ καλά καταρτισμένοι σε σύγκριση ακόμα και με εκείνους που είχαν εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες>>.