Μετά τα ημερολόγια της ΕΛΑΣ: «Μακεδονία» τα Σκόπια σε χάρτη φορέα του ΥΠΕΘΑ

Μετά τα ημερολόγια της Ελληνικής Αστυνομίας, ο χάρτης όπου εμφανίζονται τα Σκόπια ως Μακεδονία, εντοπίστηκε και στην ιστοσελίδα φορέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο χάρτης αυτός βρίσκεται στο site της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Είναι η διαδραστική απεικόνιση της γνωστής εφαρμογής Google Maps μέσω της οποίας παρουσιάζονται τα ακίνητα προς ενοικίαση, φωτογραφικό υλικό και βίντεο που συνοδεύονται από χάρτη για τους υποψήφιους αγοραστές, με τον τίτλο “χάρτης χαρτοφυλακίου”.

Πάντως κάτω από την εφαρμογή υπάρχει σημείωμα με κόκκινο χρώμα των διαχειριστών της ιστοσελίδας, σύμφωνα με το οποίο: “η ονομασία ‘‘Μακεδονία’’ που αποδίδεται στη γειτονική χώρα όπως φαίνεται στο χάρτη έχει εκχωρηθεί από την εταιρία Google Inc. Ιδιοκτήτη της εφαρμογής χάρτες “Google Maps”. Η χρήση της εφαρμογής δεν συνιστά αποδοχή του συγκεκριμένου ονόματος εκ μέρους του κράτους της Ελληνικής Κυβέρνησης, το επίσημο όνομα του οποίου είναι ‘Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας’ (ΠΓΔΜ) σύμφωνα με την απόφαση υπ. αρ. 817/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)”.