OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Μακεδονικό: «Διαπραγματεύονται χωρίς τη στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας» λέει η Σπυράκη

04/06/2018 - 14:50
Share on FacebookShare on Twitter

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη σε συνέντευξή της στον ρ/σ Σκάι, μιλώντας για το ζήτημα της ΠΓΔΜ, έκανε λόγο για δομικό πρόβλημα στη διαπραγμάτευση, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται χωρίς να έχει την στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

«Το πρόβλημα αυτό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται στο ανώτατο δυνατό επίπεδο μια συμφωνία με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας χωρίς ο ίδιος να έχει τη στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην οποία βασίζεται η κυβέρνησή του. Είναι το δομικό πρόβλημα αυτής της υπόθεσης. Ως τι διαπραγματεύεται ο Α. Τσίπρας; Ως τι διαπραγματεύεται ο κ. Κοτζιάς; Ο κ. Κοτζιάς διαπραγματεύεται ως υπουργός μιας κυβέρνησης που δεν έχει τη στήριξη όλων των βουλευτών που της δίνουν τη δυνατότητα να είναι κυβέρνηση. Προς το παρόν αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών διαπραγματεύονται ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους και όχι ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης. Ο Α. Τσίπρας δεν έχει την πλειοψηφία που τον στηρίζει για να μπορεί να φτάσει, να καταλήξει, σε οποιασδήποτε μορφής συμφωνία. Για εμάς αυτό είναι κεφαλαιώδες ζήτημα όπως καταλαβαίνετε στην πορεία αυτής της υπόθεσης», ανέφερε η κ. Σπυράκη επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν έχει καμία δυνατότητα να καταθέσει προκαταβολικά τα όπλα προκειμένου να πάρει μια υποσχετική για μελλοντική συμμόρφωση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

«Επισπεύδουσα είναι η άλλη πλευρά. Στην άλλη πλευρά είναι εκείνοι οι οποίοι θέλουν, σε κάθε περίπτωση, να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Η άλλη πλευρά είναι εκείνη η οποία θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για να μπει στο ΝΑΤΟ. Από εκεί και πέρα είναι φανερό ότι η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να είχε διαμορφώσει μια άλλου είδους συναίνεση, προκειμένου να προχωρήσει σε τέτοιου είδους διαπραγμάτευση. Η κυβέρνηση, όμως, αυτή την ώρα δεν έχει ούτε τη συναίνεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που τη στηρίζει για να προχωρήσει σε συμφωνία. Πόσο μάλλον όταν τα πράγματα φαίνεται ότι θολώνουν πολύ περισσότερο και σε αυτή τη φάση όπου βρισκόμαστε. Αλλά και μέχρι εκεί όπου έφτασαν, έφτασαν χωρίς να έχουν πολιτική νομιμοποίηση», σημείωσε.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε επιπλέον πως θα ήταν πιο αποτελεσματικό να υπάρξει πρώτα συναίνεση στο εσωτερικό και μετά να αρχίσει η διαπραγμάτευση. «Απλώς η κυβέρνηση και σε αυτή τη περίπτωση θέλησε να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητά της να διαπραγματευτεί με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, προκειμένου να δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα στην αξιωματική αντιπολίτευση. Όχι μόνο αυτό δεν κατάφερε, αλλά κατάφερε δυστυχώς να αυξήσει τη δυσπιστία των Ελλήνων απέναντί στους χειρισμούς της», τόνισε η κ. Σπυράκη, η οποία μίλησε και για τα περί «μακεδονικής γλώσσας».

Συγκεκριμένα είπε τα εξής: «Από δημοσιογραφικές πληροφορίες μαθαίνουμε και εμείς ότι θα έχουμε το βράδυ μια συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Και υπάρχει εκεί ένα ερώτημα σε ό,τι αφορά την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση γιατί ακούσαμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όλο το Σαββατοκύριακο να μιλάνε για προηγούμενη αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας», πράγμα που διαψεύστηκε από τον κ. Μπαμπινιώτη. Είναι λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε αν η κυβέρνηση θα καταφύγει στη χρήση επιχειρημάτων που είναι επιχειρήματα της άλλης πλευράς, δηλαδή της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε αν η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το επιχείρημα της άλλης πλευράς, όταν αυτό διαψεύδεται από τους παρόντες σε εκείνη τη συζήτηση, από τον κ. Μπαμπινιώτη ο οποίος συμμετείχε τότε στη συζήτηση».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΕΛΛΑΔΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΓΔΜΣΚΟΠΙΑΝΟ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Αλλάζουμε τον τρόπο λειτουργίας και τα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού – Η Τουρκία δεν είναι το κύριο πρόβλημά μας» [vid]

28/04/2026 - 18:08
Δένδιας - Βοτρέν
ΥΕΘΑ

Δένδιας και Βοτρέν υπέγραψαν την ανανέωση της συμφωνίας για τη «Στρατηγική Εταιρική Σχέση» Ελλάδας – Γαλλίας

25/04/2026 - 14:15
Δένδιας - Φόρουμ Δελφών
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας στο Φόρουμ των Δελφών: «Η Ελλάδα μπορεί να συμμετάσχει σε αποστολή στα Στενά του Ορμούζ, όταν τελειώσει ο πόλεμος»

24/04/2026 - 16:34

Διαβάστε Επίσης

Γερμανία: Η ισραηλινή Rafael πιθανότατα θα αγοράσει το εργοστάσιο της Volkswagen στο Όσναμπρουκ

Ελληνικά F-16 Viper και Rafale σε συνεκπαίδευση με ιταλικά Typhoon και F-35 [pics, vid]

Το Ισραήλ ίσως «χρειαστεί να δράσει ξανά σύντομα» κατά του Ιράν, προειδοποιεί ο Κατζ

Ο Τραμπ περιμένει την οικονομική κατάρρευση του Ιράν, αλλά αυτή μπορεί να καθυστερήσει λίγο

USSPS «Πανόπτης»: Νέο «μάτι» στη θάλασσα – Η made in Greece πλατφόρμα θαλάσσιας επιτήρησης

Ζελένσκι: Ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για την εκεχειρία της 9ης Μαΐου που ζητάει η Ρωσία

Μέση Ανατολή: Δραματικό βίντεο με Βρετανούς στρατιώτες να δέχονται επίθεση από ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο

ΣΕΚΠΥ: Στο επίκεντρο οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις για την αμυντική βιομηχανία

Top News

Δανάη Μπάρκα: Το μήνυμα στο Instaram μετά την επιβεβαίωση του γάμου της - «Σας στέλνω την αγάπη μου»

Χριστίνα Μπόμπα: Οι ευχές στον Σάκη Τανιμανίδη για τα γενέθλιά του και η τούρτα που έφτιαξε με τις κόρες τους

Ηλεία: Συγκλονίζει η γιαγιά του 13χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο με πατίνι - «Χάσαμε το παιδάκι μας, ήταν η κακιά η ώρα»

Φειδίας Παναγιώτου: Παντρεύτηκε ο Κύπριος ευρωβουλευτής και youtuber την αγαπημένη του Στυλιάνα Αβερκίου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert