Με «μπαλωθιές» κατά Καμμένου η αντεπίθεση Κοτζιά από την Κρήτη

Με… «καρφιά» ξεκίνησε η πρώτη ομιλία του Νίκου Κοτζιά μετά την παραίτησή του από υπ. Εξωτερικών, την οποία εκφωνεί στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο κ. Κοτζιάς ξεκίνησε λέγοντας «ζούμε σε πια εποχή που η εντιμότητα, το θάρρος η παρρησία είναι απαραίτητες», κάτι που προφανώς είναι σαφής αναφορά στα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες.

Στην συνέχεια σε μια ευθεία αναφορά προς τον Πάνο Καμμένο, ανέφερε πως «ούτε εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι από τις ατζέντες που χτυπούν την εξωτερική πολιτική και την δημοκρατία». «Παραιτήθηκα και εξυβρίζομαι» τόνισε, υποστηρίζοντας πως αυτό γίνεται προκειμένου να εκφοβιστεί και να μην μιλάει άλλο, κάτι που όπως είπε, απλά δεν γίνεται και δεν θα γίνει.

Ο Νίκος Κοτζιάς μίλησε πάντως… σαν να είναι ακόμα στην κυβέρνηση, καθώς αναφερόταν στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στο πρώτο πληθυντικό.

«Ο πρωθυπουργός έχει… άλλη σχέση με τον Καμμένο»

Απαντώντας σε ερώτηση για το γιατί ο Τσίπρας επέλεξε τον Καμμένο από τον ίδιο, τόνισε ότι έχει άλλη σχέση με τον «εταίρο» της κυβέρνησης, κάτι που ο ίδιος δεν έχει, καθώς κρίνει από το τι κάνει ο υπ. Άμυνας σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής.

«Πολλοί λένε ότι ο Κοτζιάς έβαλε το εγώ πάνω από το εμείς. Δεν ήξερα ότι το εμείς είναι ο Καμμένος…» είπε χαρακτηριστικά. Υπερασπιζόμενος και πάλι τη συμφωνία των Πρεσπών, έκανε λόγο και πάλι για «ανοησίες» αυτών που την αντιμάχονται.

«Ουδείς μπορεί να πηγαίνει στο εξωτερικό και να λέει ότι νομίζει, να πάρει τους φίλους του και να κάνει περιοδεία» είπε, λέγοντας πως δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε κάποιον, αλλά… όλοι κατάλαβαν για ποιον έλεγε.

Σχετικά με την επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ανέφερε πως δεν θα έλεγε δημόσια ότι την έχει στείλει, αλλά το έκανε μετά τα όσα είπε ο Σκουρλέτης και ο Τζανακόπουλος πως είναι «ακατανόητη η παραίτηση».

«Δεν παραιτήθηκα επειδή ερωτεύτηκα ξαφνικά» είπε αστειευόμενος. «Είναι μια επιστολή που θέλει να βοηθήσει την κυβερνητική πολιτική» είπε.

Μάλιστα μια… καρφάρα την πέταξε μέσω Ιλιάδας, η οποία όπως είπε μας διδάσκει πως πρέπει προσεκτικά να επιλέγεις τον εχθρό σου. «Ε εγώ σε κάποιον είπα πως δεν μου κάνει ούτε για φίλος ούτε για εχθρός».

«Η Ρωσία είναι ένας μεγάλος αξιαγάπητος λαός. Πέρασε κρίση, ο Πούτιν την μάζεψε. Για την πΓΔΜ, εναντιώνεται για να μην μπει στο ΝΑΤΟ. Έμπλεξε ανάμεσα στα δικά μας εθνικά συμφέροντα και στο τι θέλει για το ΝΑΤΟ»

Μάλιστα ανέφερε πως το ονοματολογικό η κυβέρνηση δεν θέλησε να το λύσει για να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, «ξεχνώντας» ίσως ότι αυτό… αναφέρεται καθαρά στην συμφωνία. 

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr