Ο Βαγγέλης «μανίτσας» που γνωρίσαμε ως ΥΕΘΑ κι έγινε Ευάγγελος της Βουλής!

Τα “γαλλικά” που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης για να “συννενοηθεί” με τον Προκόπη Παυλόπουλο απασχολούσαν όλη μέρα χθες τα ΜΜΕ.

Μπορεί ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης να τα διέψευσε ,πάντως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που γνωρίσαμε ως ΥΕΘΑ …τα μιλούσε άπταιστα. Τα “γαλλικά”.

Και δεν ήταν λίγες οι φορές που τα χρησιμοποιούσε σαν …μητρική γλώσσα! Πότε με χιούμορ είναι η αλήθεια και πότε με αυθεντική “τσατίλα”.

Οι ατάκες του πολλές και “μάγκικες”. Γι΄ αυτό και οι στρατιωτικοί συντάκτες του ‘χαν “κολλήσει” το παρτσούκλι… ο “μανίτσας”! Από το “μανίτσα μου” που συχνά χρησιμοποιούσαν τα παλιά τα χρόνια οι “μόρτηδες”.

Βέβαια οι γλωσσικές παρεκτροπές του δεν είναι και κανένα μεγάλο μυστικό. Κάποιες φορές του έχουν “ξεφύγει” όσα ξέρει από “γαλλικά” και σε τηλεοπτικά παράθυρα. Και για να είμαστε και ειλικρινείς ποιος μπορεί να φανταστεί πια τον Μεϊμαράκη χωρίς να ρίχνει και κανά “βρισίδι”. Κανείς.

Τώρα δεν ξέρουμε πως και τα διέψευσε χθες τα γαλλικά του. Ίσως επειδή έγινε από Βαγγέλης …Ευάγγελος. Και από ΥΕΘΑ ,Πρόεδρος της Βουλής.

Υ.Γ Δεν πρέπει βεβαια να ξεχνάμε ότι ο Μεϊμαράκης μιλά άψογα και τη γλώσσα του σώματος! Το διαπίστωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης,όταν στη διαμάχη που είχε μαζί του τον είδε απέναντί του να …πιάνει συγκεκριμένο μέρος του σώματός του,στο διάδρομο της Βουλής.