Τι υπογραφές είχε βάλει ως ΥΕΘΑ ο Μεϊμαράκης;

Η υπόθεση Μεϊμαράκη είναι απολύτως λογικό να έχει στρέψει το ενδιαφέρον πολλών στην περίοδο που ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής ήταν ΥΕΘΑ. Είναι γνωστό ότι ο χώρος της Άμυνας είναι πάρα πολύ δημοφιλής για σενάρια που έχουν να κάνουν με κατηγορίες “μαύρου χρήματος” και ότι έχει σχέση μ΄ αυτό. Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου επιβεβαίωσε όσους αρέσκονται να ταυτίζουν το “μαύρο χρήμα” μόνο με την Άμυνα, αν και αυτό κινείται πολύ πιο άνετα σε άλλους τομείς.

Τα σχόλια , οι συζητήσεις και οι “έρευνες” για να διαπιστωθεί τι έκανε ο Μεϊμαράκης στο ΥΕΘΑ, δίνουν και παίρνουν.

Τι υπέγραψε λοιπόν επί υπουργίας του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης; Τίποτα!

Εκτός από κάποια ασήμαντα προγράμματα ,μεγάλη “δουλειά” δεν “κλείστηκε” επί Μεϊμαράκη.

Την “οψιόν” των 10 επιπλέον F 16 την έκοψε. Συζητήσεις για τις φρεγάτες Fremm έγιναν αλλά δεν προχώρησαν.Το μεγάλο θέμα που χειρίστηκε χωρίς να το λύσει μέχρι να φύγει ,ήταν το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

Μπορεί να μην υπέγραψε τίποτα ο Μεϊμαράκης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι “κατηγορίες” εναντίον του δεν “στοιχειοθετούνται”. Έχουμε ξαναγράψει εδώ στο Onalert ότι αν είμασταν σοβαρό κράτος ακόμη και η μη υπογραφή θα μπορούσε να είναι αδίκημα.

Γιατί η άρνηση του Μεϊμαράκη να υπογράψει και να τελειώσει υποθέσεις που “έκαιγαν” τις ΕΔ, έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Κι ένα απ΄ αυτά είναι βέβαια και το θέμα των υποβρυχίων και κατά συνέπεια των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Γιατί ευκαιρίες για επίλυση του ζητήματος είχαν δοθεί,αλλά ο Μεϊμαράκης δεν τόλμησε να τις αξιοποιήσει.

Σ΄ ότι αφορά την υπόθεση που τώρα προέκυψε με το ΣΔΟΕ αναμένουμε όπως όλοι τις εξελίξεις . 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι άλλος πρώην ΥΕΘΑ στο στόχαστρο για τα οικονομικά του δεδομένα!

Η λίστα του ΣΔΟΕ θα προκαλέσει νέα θύελλα στο χώρο της Άμυνας,μέσα στον κυκλώνα της κρίσης

Ναυπηγεία-υποβρύχια.»Ελάτε να οργανωθούμε ρε παιδιά»,λέει η κυβέρνηση!