Η επικίνδυνη λογική Μεϊμαράκη για τις λίστες του ΣΔΟΕ

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Οι “λιστομαχίες” του ΣΔΟΕ έχουν αναδείξει μία πάρα πολύ επικίνδυνη λογική η οποία εκφράζεται από τη κυβέρνηση. Η συζήτηση δεν περιορίζεται στο θέμα του περιεχομένου των εγγράφων του ΣΔΟΕ και ακόμη καλύτερα στην γρήγορη και διεξοδική αποκάλυψη για το τι έχει βρει ή δεν έχει βρει το ΣΔΟΕ. Η κυρίαρχη κυβερνητική αντίληψη, είναι να “τιμωρηθούν” όσοι “τόλμησαν” να αποκαλύψουν δημοσιογραφικά τα στοιχεία του ΣΔΟΕ!

Οι δημοσιογράφοι δεν είμαστε εδώ και πολλά χρόνια η “αγαπημένη” επαγγελματική ομάδα για πάρα πολλούς πολίτες. Δικές μας πρωτίστως οι ευθύνες, αν και αφορούν σε μια κάστα εκπροσώπων της δημοσιογραφίας.

Σε πείσμα της διαδεδομένης αντίληψης ότι όλοι “ίδιοι είμαστε” πάρα πολλοί δημοσιογράφοι εξακολουθούν -όπως μπορούν και όσο τους επιτρέπεται- να κάνουν τη δουλειά τους. Με απογοήτευση διαπιστώνουν ότι ακόμη κι αν κατορθώσουν να “βγάλουν” στον αέρα ένα θέμα βρίσκονται συνήθως αυτοί κατηγορούμενοι! Όπως και τώρα.

Ο κ.Μεϊμαράκης είπε χθες ότι δεν μπορεί “να μένουν ατιμώρητοι” όσοι χρησιμοποιούν δημόσια έγγραφα! Μα αν ήταν έτσι κ.Πρόεδρε της Βουλής θα κυκλοφορούσε μία εφημερίδα: η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!

Όχι ότι πολλοί και από τους σημερινούς μας πολιτικούς δεν…το λαχταρούν!

Το ανησυχητικό είναι ότι πως δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τέτοιες απόψεις. Το 2004 ο “κυνηγός δημοσιογραφικών κεφαλών” Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος δεχόταν εισηγήσεις από τους συμβούλους του για να κατηγορηθούν δημοσιογράφοι …για διασπορά ψευδών ειδήσεων! Τελικά προτίμησε τη …σίγουρη λύση των αγωγών.

Οι αποκαλύψεις δεν γίνονται …αλά κάρτ. Με την ίδια λογική όσοι έγραψαν για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου θα πρέπει κι αυτοί …να τιμωρηθούν ,σύμφωνα με τη λογική Μεϊμαράκη;

Το πρόβλημα δεν είναι στην αποκάλυψη. Η ουσία είναι αλλού και προφανώς για κάποιους δεν θα είναι ευχάριστη, αν αποδειχτεί ότι τα σπίτια, τα εξοχικά και τα σκάφη δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

Βέβαια με τη τροπή που έχει πάρει το θέμα κάτι μας λέει ότι δεν θα αποδειχτεί “τίποτα το επιλήψιμο” για κανένα.