Μέριμνα προσωπικού: Οι εξαγγελίες Καμμένου για τη στέγαση και την περίθαλψη

Σημαντικές εξαγγελίες για την στέγαση αλλά και την περίθαλψη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος. Αφού προανήγγειλε τη διεύρυνση και στα υπόλοιπα επιτελεία, της πρωτοβουλίας του ΓΕΣ να ανακηρύξει το 2018 σε έτος Μέριμνας Προσωπικού, ο κ.Καμμένος διευκρίνισε: «Έτος μέριμνας για το προσωπικό δεν σημαίνει μόνο τα οικονομικά αλλα σημαίνει και όλο αυτό το πακέτο που διαμορφώνουμε σε σχέση με τις διευκολύνσεις που δίνονται στις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με πρώτο στόχο τη στέγαση.»

Όπως έκανε γνωστό ο αριθμός των 20 με 30 οικημάτων που αποδίδονταν στους δικαιούχους, έφτασε σταδιακά στα 100, ανήλθε στα 400, ενώ φέτος:» θα ξεπεράσουμε τα 3000 σπίτια που δίνονται στους αξιωματικούς, στους υπαξιωματικούς, στους ΕΠΟΠ»  είπε ο κ. Καμμένος υπογραμμίζοντας την τεράστια πίεση που υφίστανται όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτόν τον τομέα και σημείωσε: «Ιδίως στους υπαξιωματικούς που αναγκάζονται να πληρώνουν πάνω από το 50% του μισθού τους για να μπορέσουν να βρουν στέγη.» 

Δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα της στέγης θα έχει τακτοποιηθεί στο σύνολο της επικράτειας και πρόσθεσε με νόημα: «Έχουμε φτάσει σε υψηλά ποσοστά.Σε ορισμένα μέρη με μεγάλη επιτυχία.» και συγκεκριμένα στον ‘Εβρο όπου πραγματοποιούνται  συνεχείς κατασκευές σπιτιών. Επιπλέον όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας:  »Στα νησιά, όπως στη Χίο για παράδειγμα έχουμε καλύψει το 80% των αναγκών. Σε άλλα νησιά, όπως η Σάμος υπάρχουν ακόμη προβλήματα, θα τα λύσουμε. Υπογράψαμε μια πολύ μεγάλη συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς και τα στελέχη μπορούν να έχουν αρκετά σημαντικές διευκολύνσεις. Αρκετά σύντομα θα προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις και για την αναδιοργάνωση των πρατηρίων που ψωνίζει το προσωπικό, αλλά και ειδικές τιμές σε επιχειρήσεις που είναι κοντά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.» 

Παράλληλα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αξιοποιώντας τα αντισταθμιστικά ωφελήματα προχωρά στην ενίσχυση του προϋπολογισμού των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που υπάγονται σε αυτό. Το βάρος όπως τόνισε ο κ. Καμμένος δόθηκε στα νοσοκομεία: «Ήδη στο ΓΝΑ, μέσα στους επόμενους μήνες εχουμε αντικατάσταση του συνόλου του εξοπλισμού. Το ίδιο συμβαίνει και στο 401 και στο νοσοκομείο του Ναυτικού.Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην επόμενη χρονιά θα ξεκινήσουμε Μέσα στην επομενη χρονια θα ξεκινησουμε της δημιουργίαςμιας διακλαδικής παιδιατρικής κλινικής και παραλληλα τη δημιουργία ειδικών κλινικών όπως καναμε με το πολεμικό ναυτικό με την κλινική τεχνητής γονιμοποιήσης.» είπε ο κ. Καμμένος. 

Νοικοκύρεμα στη σπατάλη
«Η προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων στο υπουργείο ήταν μια προσπάθεια που έχει ακόμη πάρα πολύ μέλλον. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων.» και αποκάλυψε ότι: «Μόνο και μόνο το πρόγραμμα που ξεκινήσαμε πιλοτικά για το ρεύμα, για την εξοικονόμηση πόρων από το ρεύμα, με την αντικατάσταση των λαπτήρων παλιάς τεχνολογίας, που χωρίς να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ, προχωράμε τις επόμενες ημέρες στη συμφωνία μεταξύ του ΥΠΕΘΑ της ΔΕΗ και της εταιρείας που θα κάνει την αλλαγή των λαμπών, η εξοικονόμηση είναι στο 80%. Μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα οποία φεύγαν από τον προυπολογισμό χωρίς κανένα αποτέλεσμα.»