Περιμένοντας τη Μέρκελ,στο χώρο της άμυνας. Τι θα κάνουν οι Γερμανοί με τις αμυντικές βιομηχανίες

Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα και η συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά παρουσιάζεται από την ελληνική πλευρά περίπου ως μία ακόμη “τελευταία ευκαιρία” της χώρας. Από τους Γερμανούς ως ένδειξη ότι το Βερολίνο στηρίζει τη κυβέρνηση και αναγνωρίζει ότι προσπαθεί να ακολουθήσει το δρόμο που αυτό χαράζει.

Στη συνάντηση που θα έχουν Μέρκελ-Σαμαράς η οικονομία θα είναι το ένα και μοναδικό θέμα της συζήτησης. Και αυτό όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα περιλαμβάνει την περιβόητη πια ανάπτυξη , η οποία με τη σειρά της χρειάζεται επενδύσεις.

Κάτι που μέχρι στιγμής από τη πλευρά της Γερμανίας δεν το ΄χουμε δει,ούτε το ΄χουμε ακούσει.

Στο χώρο της Άμυνας η Γερμανία κέρδισε πολλά από την Ελλάδα στον χώρο της Άμυνας. Μεγάλες εταιρείες της …μεγαλούργησαν με τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα εισπαράττοντας δισεκατομμύρια με μοναδική παροχή τεχνγνωσίας στο τομέα …της μίζας ,όπως απέδειξαν οι εξελίξεις. Κι όταν πήραν ότι ήθελαν να πάρουν …πέρασαν απέναντι στη Τουρκία, όπου το χρήμα ρέει άφθονο στους εξοπλισμούς

Με τις ευθύνες ελληνικών κυβερνήσεων να είναι τεράστιες οι Γερμανοί πήραν τα πάντα και δεν έδωσαν τίποτα, ειδικά στην αμυντική βιομηχανία που σήμερα πια βρίσκεται ένα βήμα από την ολοκληρωτική εξαφάνιση. Και είναι πια εξαιρετικά ευάλωτη.

Χωρίς να αναμένουμε ότι θα ανακοινωθεί δημοσίως κάτι συγκεκριμένο για το χώρο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, όλες οι πληροφορίες θέλουν τους Γερμανούς έτοιμους να επιστρέψουν και να πάρουν τσάμπα ότι τους ενδιαφέρει από το χώρο της αμυντικής βιομηχανίας. Το κόστος εργασίας είναι πια φθηνό, οι εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ ή των ΕΑΣ για παράδειγμα πολύ καλές και όλα αυτά είναι βέβαιο ότι επί της ουσίας θα παραχωρηθούν. Γιατί να μην τα χρησιμοποιήσουν οι Γερμανοί που θα παρουσιαστούν και ως επενδυτές που έρχονται να …επιβραβεύσουν τις προσπάθειες των Ελλήνων να μάθουν να ζουν με μισθό-φιλοδώρημα.

Όλα αυτά προσεχώς.